ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιόλαδου – Πρόστιμα άνω των 180000 ευρώ σε ελέγχους

λάδι προϊόντα

Τι γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Οπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε στην ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρία ελαιόλαδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «μετά από επιτόπιους, αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ”Ελαιόλαδου Καλαμάτας Π.Ο.Π.”, σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική, καθώς και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν, εντοπίστηκε η διακίνηση στην αγορά της Βρετανίας 20.620 Kg μη πιστοποιημένου ”εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου”, ως ”Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.”, με την επισήμανση ”Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata”, από την επιχείρηση ”ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ” – ”HELLENIC CROPS Α.Ε.”».

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης ”ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ” – ”HELLENIC CROPS Α.Ε.”, σε ό,τι αφορά την εμπορία με ιδιωτική ετικέτα του προϊόντος ”Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.” και την παραπομπή της στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, κάλεσε τη επιχείρηση να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία διακινήθηκαν στη Βρετανία με την ανωτέρω επισήμανση ”Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata”.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι επιβλήθηκαν σε 36 περιπτώσεις πρόστιμα άνω των 180.000 ευρώ, για παραβίαση ισοζυγίων στην παραγωγή φέτας, για παλιές υποθέσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξετασθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *