Επιδόματα: Πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά

Επιδόματα: Εφτασε η ώρα για την πληρωμή των επιδομάτων.

Τα προνοιακά επιδόματα πρόκειται να καταβληθούν σήμερα, την Τρίτη 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν:

το Επίδομα Γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και το Διατροφικό Επίδομα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης, η Στεγαστική Συνδρομή, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη Υπερηλίκων, το Επίδομα Ομογενών και η «Συνεισφορά δημοσίου του ν.4605/2019», θα καταβληθούν στις 30 Ιουνίου.

Επιδόματα Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την πληρωμή του επιδόματος 534 ευρώ

Επιδόματα: Στη “Διαύγεια” δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση, με την με την οποία εγκρίνεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ στους δικαιούχους μισθωτούς, που μπήκαν σε παράταση αναστολής σύμβασης τον Μάιο αλλά δεν έχουν ακόμα εισπράξει τα ποσά που δικαιούνται.

Η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ έγινε την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Συνολικά και καταβλήθηκαν 1,86 εκατ. ευρώ σε 7.551 δικαιούχους εργαζόμενους, που δεν έλαβαν στην μεγάλη πληρωμή της 15ης Ιουνίου τα ποσά που δικαιούνται, καθώς τα στοιχεία τους δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα υπήρχαν καταχωρημένοι λάθος αριθμοί ΙΒΑΝ ή είχαν γίνει λάθη στις αιτήσεις / δηλώσεις των εργοδοτών.

Η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης θα γίνει χωρίς να χρειαστούν νέες ή και διορθωτικές ηλεκτρονικές δηλώσεις από τους εργοδότες ή και τους εργαζόμενους.

Επιδόματα – Δώρο Πάσχα: Διευκρινίσεις για υποβολή και καταβολή εισφορών

Επιδόματα: Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, με βάση τους ΚΑΔ που έχουν οριστεί να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων για το Δώρο Πάσχα.

Σύμφωνα με νέο έγγραφό του ο e-ΕΦΚΑ με αφορμή την υποβολή ερωτημάτων από επιχειρήσεις – εργοδότες, αναφορικά με την διαδικασία υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του Δώρου Πάσχα 2020 δίνει διευκρινίσεις. Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, οι επιχειρήσεις – εργοδότες δύνανται να καταβάλουν το επίδομα εορτών Πάσχα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Έτσι, λοιπόν, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, αποκλειστικά και μόνο για τις ως πληττόμενες επιχειρήσεις-εργοδότες, θα θεωρηθεί εμπρόθεσμη εφόσον πραγματοποιηθεί έως τις 31 Ιουλίου 2020. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του Δώρου Πάσχα 2020 θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Παράλληλα ως προς την καταχώρηση του Δώρου Πάσχα 2020 στην Α.Π.Δ., πριν την έκδοση των εν λόγω οδηγιών, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπέβαλλαν Κανονική (01) Α.Π.Δ., στην οποία συμπεριέλαβαν αποδοχές Δώρου Πάσχα απασχολούμενων, των οποίων η εργασιακή σχέση τελούσε σε αναστολή, κάνοντας χρήση Τύπου Αποδοχών (04), καταχωρώντας μόνο την αναλογία του Δώρου Πάσχα, που αντιστοιχεί στην περίοδο απασχόλησης έως την ημερομηνία αναστολής των εργασιακών συμβάσεων, θα πρέπει να υποβάλλουν

Συμπληρωματική Α.Π.Δ. (04) με μισθολογική περίοδο 05/2020, ανεξάρτητα εάν αυτό καταβλήθηκε στους απασχολούμενους, κατά την περίοδο του 04/2020, του 05/2020 ή του 06/2020, μέχρι 10/07/2020.

Επιδόματα- Τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις

Στην ανωτέρω Α.Π.Δ., θα καταχωρηθεί μόνο η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στο διάστημα της αναστολής των εργαζόμενων, με τον Τύπο Αποδοχών (19). Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπέβαλαν Κανονική (01) Α.Π.Δ., στην οποία συμπεριέλαβαν αποδοχές δώρου, του συνόλου των απασχολούμενων (με ή χωρίς αναστολή των εργασιακών συμβάσεων), κάνοντας χρήση μόνο του Κωδικού Τύπου Αποδοχών (04) θα ακολουθήσουν την ακόλουθη διαδικασία:

Θα πρέπει να αποστείλουν, άμεσα, ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected], προκειμένου να μας γνωστοποιήσουν, ότι ανήκουν στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων, που υπέβαλλαν το Δ.Π., όπως περιγράφεται ανωτέρω.

Στη συνέχεια, χωρίς άλλη προειδοποίηση, θα υποβάλλουν Συμπληρωματική Α.Π.Δ. (04) με μισθολογική περίοδο 05/2020, καταχωρώντας τις αποδοχές Δώρου Πάσχα, κάνοντας χρήση των Τύπων Αποδοχών (04) και (19), για τους απασχολούμενους που τελούσαν σε αναστολή οι εργασιακές τους συμβάσεις.

Στην ίδια Α.Π.Δ. θα καταχωρηθούν οι αποδοχές του Δώρου Πάσχα και για τους λοιπούς, χωρίς αναστολή των εργασιακών συμβάσεων, απασχολούμενους, με Τύπο Αποδοχών (04).
Παράλληλα ως προς την καταχώρηση του στην Α.Π.Δ., μετά την έκδοση των εν λόγω οδηγιών για τις επιχειρήσεις ή εργοδότες που υπέβαλλαν Κανονική (01) Α.Π.Δ., στην οποία συμπεριέλαβαν τις αποδοχές Δώρου Πάσχα των απασχολούμενων, των οποίων η εργασιακή σχέση τελούσε σε αναστολή, κάνοντας χρήση των Κωδικών Τύπου Αποδοχών (04) και (19), δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γάμος γάμος βάπτιση Βάπτιση Live Streaming Life Events Production
All articles loaded
No more articles to load