Ηλεκτρικό Ρεύμα: Oι αλλαγές στις επιδοτήσεις

ΔΕΔΗΕ ΔΕΔΔΗΕ διακοπή ρεύματος Θεσσαλονίκη

Το πρωί της Τρίτης 31/1 οι ανακοινώσεις

Σήμερα (31/1) στις 09:30 θα ανακοινώθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για την κατανάλωση του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

Οι μειωμένες χρεώσεις των παρόχων ενέργειας, με φόντο τις χαμηλότερες τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος και στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, παράλληλα με τις επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης θα φέρει πολύ χαμηλότερες χρεώσεις.

Σημειώνεται πως η μέση τιμή χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, πριν από την εφαρμογή των κρατικών επιδοτήσεων για τον Φεβρουάριο, ανέρχεται σε 0,21 ευρώ/kWh, καταγράφοντας πτώση άνω του 50% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν κινήθηκε κοντά στα 0,44 ευρώ/KWh.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κρατικές επιδοτήσεις του Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι οι χαμηλότερες από τότε που ξεκίνησε το κλιμακωτό σύστημα, κοντά στα 0,05 ευρώ/KWh, από το Ταμείο Ενεργειακής Μεταβάσης (ΤΕΜ) για τον Ιανουάριο.

Τι θα αλλάξει στις επιδοτήσεις

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου είναι το σενάριο να υπάρξει επιδότηση μόνο για όσα νοικοκυριά καταναλώσουν κάτω από 500 KWh τον Φεβρουάριο και μηδενική επιδότηση για τη βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης  Ηλεκτρικό ρεύμα: Χαμηλότερα τα τιμολόγια για τον Απρίλιο

Αλλά και το ενδεχόμενο να διατηρηθεί η επιδότηση σε όλες τις κλίμακες, ωστόσο να είναι μεγαλύτερη για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.