Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποια είναι τα ποσά των επιδοτήσεων για τον Μάιο και Ιούνιο

κατανάλωση ενέργειας ενεργεια ρεύμα

Η αξία της επιδότησης ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, διαμορφώθηκε η επιδότηση του ρεύματος για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στα 15 ευρώ/MWh.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάιο και τον Ιούνιο ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ.

Ποσό αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες μηνιαίες επιδοτήσεις, καθώς τα μέτρα αφορούν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο «προκειμένου να μην υπάρξει κενό κάλυψης των πολιτών σε περίπτωση δυο εκλογικών αναμετρήσεων», όπως ανέφερε σχετικά ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Δείτε τα ποσά των επιδοτήσεων

Συγκεκριμένα, οι επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου διαμορφώνονται ως εξής:

Διαβάστε επίσης  Σκυλακάκης: «Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει κάθε μήνα την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος»

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 15 ευρώ/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 50 ευρώ/MWh.

Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 15 ευρώ/MWh.

Υπενθυμίζεται πως η κρατική επιδότηση για τον Απρίλιο ήταν 1,5 σεντς ανά κιλοβατώρα, με αποτέλεσμα η τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες να διαμορφώνεται στα 15 σεντς.

Πηγή: cnn.gr