Καιρός: Επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου για την κακοκαιρία “Αριελ”

Θεσσαλονίκη βροχή

Ποια σημεία της χώρας θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε χθες, Τρίτη 29 Νοεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σχετικά με την κακοκαιρία “Αριελ” που θα πλήξει τη χώρα.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επικαιροποιήθηκε αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και επαναλαμβάνεται ως έχει. Η κακοκαιρία “Αριελ” μας έρχεται από την Ιταλία και έως την Παρασκευή θα ταλαιπωρήσει όλη τη χώρα.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία “Αριελ”:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “Αριελ” που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία, κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά:

Διαβάστε επίσης
Καιρός-κακοκαιρία: Που θα χιονίσει - Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας (ΧΑΡΤΗΣ)

Α. Συνεχίζονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Β. α) Από σήμερα το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως η δυτική και η νότια) και βαθμιαία η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

β) Από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) μέχρι το βράδυ θα επηρεαστεί και η Θράκη.

Γ. Από το απόγευμα της Πέμπτης (01-12-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές, αλλά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.