Καιρός: Eρχεται από αύριο (28/1) ραγδαία επιδείνωση – Που θα χιονίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Από αύριο Κυριακή 28 Ιανουαρίου μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία επιδείνωση.

Κύρια στοιχεία που θα παρουσιάσει ο καιρός είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο σε περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, την Κυριακή ξεκινά η πρώτη φάση της ψυχρής εισβολής σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από το απόγευμα της Δευτέρας η 2η φάση με περισσότερο κρύο, πολύ θυελλώδεις ανέμους και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Aπό την Τετάρτη αν και με ισχυρό παγετό , η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, τα φαινόμενα θα συνεχίζονται κυρίως στην Κρήτη, από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Το επόμενο Σάββατοκύριακο η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα είναι στους 17 με 18οC.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή:

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 14 και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.



Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά (κυρίως στην Πάρνηθα) ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, σε πολλές περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου το σκηνικό θυμίζει καλοκαίρι και σε άλλες επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.

Αντίθετα στο νότιο ημισφαίριο έχουμε καύσωνα, ξηρασία αλλά και βροχές που προκαλούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πηγή: ertnews.gr