Καιρός: Ερχονται μεγάλοι όγκοι νερού από το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

καιρός

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ολική αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα τις επόμενες μέρες, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, άστατος θα είναι ο καιρός για τρεις μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Από το απόγευμα του Σαββάτου (24/2) οργανώνεται, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της νότιας Ιταλίας. Το βαρομετρικό θα κινηθεί προς τα ανατολικά, νοτιοανατολικά τμήματα και θα δώσει μεγάλο όγκο νερού μέσα στην Κυριακή, πρώτα στα δυτικά.
Από το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, νότια και ανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ερχoνται καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή

Οι νοτιάδες θα επιμείνουν. Το Σάββατο θα είναι μία ημέρα που θα συναντήσουμε και υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 19 – 21 βαθμούς, όπως και την Κυριακή εξαιτίας των νοτιάδων. Από Δευτέρα θα αρχίσει να υποχωρεί ο υδράργυρος.

«Προσοχή στις βροχές, από το βράδυ του Σαββάτου. Κυριακή και Δευτέρα είναι ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, ιδιαίτερα προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα. Και ο Μάρτιος θα φέρει πολλές βροχές» είπε ο κ. Μαρουσάκης.