Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Επιστρέφει ο χειμώνας (ΒΙΝΤΕΟ)

καιρός

Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Από σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει ραγδαία και η κακοκαιρία να συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη.

Κύρια χαρακτηριστικά η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ορεινά.

Δείτε επίσης: O καιρός σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι, ενώ την Τρίτη, χιόνια φαίνεται πως θα πέσουν ακόμη και σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρα στα κεντρικά ορεινά, αλλά και λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση έως και 10 βαθμών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες- Ποιες περιοχές θα πληγούν

Με βάση τα προγνωστικά στοιχεία του καιρού των επόμενων ημερών, πέρα από τις παροδικές βροχές, τις χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) και την ενίσχυση των ανέμων, οι συνθήκες για παγετό θα είναι ευνοϊκές τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη και νωρίς το πρωί της Τετάρτης στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

χειμώνας καιρός

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, οι ανοιξιάτικοι παγετοί είναι οι πλέον καταστροφικοί, διότι την εποχή αυτή τα φυτά είναι στο στάδιο της άνθησης ή της καρπόδεσης. Το μέγεθος των ζημιών που μπορεί να προκαλέσει ένας παγετός εξαρτάται από: (α) το μέγεθος και το ρυθμό πτώσης της θερμοκρασίας, (β) τη διάρκεια και την ταχύτητα απομάκρυνσής του, (γ) την εποχή του έτους σε συνδυασμό με το στάδιο ανάπτυξης των φυτών και (δ) το είδος ή την ποικιλία των φυτών.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη