Καιρός: Ο χειμώνας “επέστρεψε” – Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε κάτω από το μηδέν

Το ανοιξιάτικο σκηνικό που είχε ως τώρα ο καιρός, αποχωρεί καθώς ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο καιρός αλλάζει και ο χειμώνας μπαίνει πλέον για τα καλά και ο υδράργυρος έχει αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα και να πέφτει σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Όπως έδειξαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η χαμηλότερη ελάχιστη σημειώθηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου και ήταν ίση με -6,7 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία αυτή ήταν η χαμηλότερη που σημειώθηκε σήμερα στη χώρα.

Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Νέο Καύκασο Φλώρινας (-5,9), Γρεβενά (-5,3), Νευροκόπι (-5,1), Βαρικό Φλώρινας (-4,9) και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-4,9 βαθμοί).

Υποχώρηση σημείωσε η ελάχιστη θερμοκρασία και σήμερα το πρωί, φτάνοντας κάτω από τους -5 βαθμούς τόσο στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας όσο και στη Δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός σήμερα (7/1)

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023. Πιθανότητα τοπικών βροχών. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά ο καιρός, στην Πελοπόννησο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 1 έως 13, στην Ήπειρο από 3 έως 12, στην Στερεά από 1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 11, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 13, στις Κυκλάδες από 6 έως 13, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 15 και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει για τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.