Καιρός: Πέφτουν κάθετα από την Κυριακή (2/10) οι θερμοκρασίες στη χώρα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

καιρός Θεσσαλονίκη

Χαλάει η “καλοκαιρινή” εικόνα της Παρασκευής και του Σαββάτου

Θερμοκρασίες… καλοκαιριού θα αισθανθούμε στη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο, που όμως από την Κυριακή πέφτουν κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα μοναδική εξαίρεση την Παρασκευή τα βορειοδυτικά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Βόρειου Ιονίου και την Δυτική Ήπειρο. Το Σάββατο βροχές φαίνεται να σημειώνονται σε περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και πάλι θα είναι τοπικού επιπέδου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει και νέα άνοδο και θα κυμανθεί σε άκρως καλοκαιρινά επίπεδα κυρίως το Σάββατο όπου οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν στα βόρεια τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Βόρεια Κρήτη μάλιστα δεν αποκλείεται τα ο υδράργυρος να δείξει τους 36 ίσως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως από την Κυριακή οι θερμές αέριες μάζες φαίνεται να αποχωρούν από την χώρα μας και με την στροφή των ανέμων από Βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις ο υδράργυρος θα σημειώσει θεαματική πτώση της τάξεως των 10 με 12 βαθμών κελσίου.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Στο χάρτη σεναρίων του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS (850hPa) μπορείτε να διακρίνετε εύκολα την διαφαινόμενη πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή: meteo24news.gr