Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Τι να προσέξετε για να μην το χάσετε

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Μέχρι τις 31/10 έχουν διορία να υποβάλλουν νέα αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο, προκειμένου να μη χάσουν την έκπτωση στους λογαριασμούς τους.

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Οι αιτήσεις του κοινωνικού τιμολογίου και του μητρώου ευάλωτων πελατών ελέγχονται με βάση τη φορολογική δήλωση του 2020 σχετικά με τα εισοδήματα και τη σύνθεση νοικοκυριού, καθώς και της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ σχετικά με την ακίνητη περιουσία.

Όσοι υπέβαλαν αίτηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και πριν από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για το 2020, καθώς και όσοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2019 (εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2020), μπορούν να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί σχετικά την ακίνητη περιουσία με βάση την τελευταία εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2020. Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή εντός του έτους, αφού πρωτίστως ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση.

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2020), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το κοινωνικό τιμολόγιο.

Δείτε εάν είστε δικαιούχοι διά μέσου των εξής 6 βημάτων:

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο κοινωνικό τιμολόγιο θέλετε να κάνετε αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις κοινωνικού τιμολογίου-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για κοινωνικό τιμολόγιο-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
Για αιτήσεις κοινωνικού τιμολογίου-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Υποβολή Αίτησης». Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το κοινωνικό τιμολόγιο που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.