Νωρίτερα λόγω Χριστουγέννων η πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου

Power Pass κατώτατος μισθός Συντάξεις Μαΐου 2022

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες για κάθε Ταμείο

Νωρίτερα πρόκειται να δουν τα χρήματα των συντάξεων Ιανουαρίου στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι, λόγω των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν από τις 19 έως και τις 22 Δεκεμβρίου.

Η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» παρουσίασε μέσα στο Σαββατοκύριακο τις πληρωμές συντάξεων για τον μήνα Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα:

-Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, θα πληρωθούν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ, και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης 19/12.

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ,ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ, τραπεζών και του Δημοσίου θα πληρωθούν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ.

Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 21/12.

Ποιοι θα πάρουν αύξηση από 1η Ιανουαρίου

Αύξηση 3% θα δουν στα ποσά της εθνικής σύνταξης, στο ανώτατο όριο κύριας και επικουρικής σύνταξης, στο κατώτατο όριο σύνταξης λόγω θανάτου, αλλά και κατώτατο όριο σύνταξης λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής νόσου όλοι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Από την αύξηση επηρεάζεται καθε είδους κύρια σύνταξη που καταβάλλεται από τον eΕΦΚΑ, δηλαδή κύριες συντάξεις λόγω γήρατος, γήρατος λόγω αναπηρίας, λόγω αναπηρίας και λόγω θανάτου, ανεξαρτήτως του πρώην φορέα, τομέα, κλάδου, λογαριασμού με τις διατάξεις του οποίου απονεμήθηκε αυτή, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, του π. ΟΓΑ και του π.ΝΑΤ.

Διευκρινίζεται ωστόσο πως εξαιρούνται οι συντάξεις που πληρώνονται από τον πρώην Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) και όσων χορηγούνται από το πρώην Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.) και δεν έχουν επανυπολογισθεί.