Πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στις 4 Μαρτίου

ΑΣΕΠ 2Κ/2022

Πού θα βρείτε σε ποιο κέντρο πρέπει να πάτε

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διεξαγωγή του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού εισάγουμε μία αξιοκρατική, ακέραιη και αδιάβλητη διαδικασία μέσα από την οποία θα αναδειχθούν οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να καλύψουν τις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης σε ανθρώπινο δυναμικό. Στόχος μας είναι να επιλέξουμε τα κατάλληλα πρόσωπα στην κατάλληλη θέση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Από τον διαγωνισμό, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 108.229 υποψήφιοι, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, θα προκύψει μια δεξαμενή επιτυχόντων για τις προσλήψεις στο Δημόσιο την επόμενη διετία.

Πού θα βρείτε σε ποιο κέντρο πρέπει να πάτε

Το Σάββατο 4 Μαρτίου οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας για να εξεταστούν σε δύο μαθήματα:

Στις 09:00 στην Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά

Στις 14:30 στις Γενικές Γνώσεις, με διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 30 λεπτά. Και στα δύο μαθήματα οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία ώρα νωρίτερα.

Η αναζήτηση του Κέντρου που αντιστοιχεί στον κάθε υποψήφιο μπορεί να εντοπιστεί από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) με την εισαγωγή: ΑΦΜ, ή ΑΜΚΑ, ή αριθ. Ταυτότητας.

Πώς θα γίνει η εξέταση

Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση των 55 μονάδων για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες μπαίνουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα συγκροτώντας τη λεγόμενη «δεξαμενή».

Σε δεύτερο στάδιο, θα ακολουθήσει η απορρόφησή τους μετά από ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στους φορείς, που θα υποβάλλουν προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Πηγή: newsbomb.gr