Ποιοι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

αποζημίωση ειδικού σκοπού επίδομα 800 ευρώ συντάξεις 600 ευρώ επιδόματα 534 ευρώ επίδομα ανεργίας ΚΕΑ 534 ευρώ πληρωμή επιστρεπτέα προκαταβολή

Κραυγή αγωνίας από την εστίαση

Οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, δικαιούχων αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022 καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη.

Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι:

1. Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022 είναι οι καλλιτέχνες και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι έως και την 10.01.2021 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί, DJ, κ.ά.

Αναλυτικότερα, οι δικαιούχοι είναι οι εξής:

2. Οι καλλιτέχνες είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης των 534 ευρώ για τον Ιανουάριο 2022 εφόσον:

α) δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού,

β) δεν είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και

γ) δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία.

3. Προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση οι καλλιτέχνες υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τον μήνα Ιανουάριο 2022 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη. Εκεί δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

4. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων που τηρούνται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στον ΟΑΕΔ και στους συναρμόδιους φορείς, σε σχέση με τις υποβληθείσες υπεύθυνες δηλώσεις.

«Είμαστε σε άτυπο lockdown»

Το απανωτό σπάσιμο ρεκόρ των κρουσμάτων οδήγησε σε νέα αυστηρά μέτρα τα οποία πλήττουν τον τομέα της εστίασης. Ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, έκανε λόγο για άτυπο lockdown και τόνισε την αδυναμία της κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο.

«Είμαστε σε ένα άτυπο lockdown. Η κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος σε οικονομικό επίπεδο να στηρίξει τον κλάδο. Οι περιορισμοί αυξήθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους, μειώθηκε στο 60% της δυναμικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου. Το ωράριο και η έλλειψη μουσικής θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της κίνησης και αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο».

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, ο κλάδος έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.