Πως θα ταξιδεύουμε στην Αγγλία από εδώ και πέρα – Τέλος στην ταυτότητα

πτήση NOTAM

Τι αλλάζει από την 1η Οκτωβρίου

Μεγάλες αλλαγές έρχονται για όσους Έλληνες θέλουν να ταξιδέψουν στην Αγγλία στην μετά – Brexit εποχή.

Η πιο μεγάλη διαφορά είναι πως από 1η Οκτωβρίου 2021 δεν θα μπορείτε πλέον να ταξιδέψετε στην Αγγλία με την ταυτότητα, αλλά μόνο με διαβατήριο. Χωρίς βίζα, μπορείτε να παραμείνετε μέχρι και 180 μέρες (έξι μήνες) κάθε χρόνο.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται βίζα

Θεώρηση εισόδου δεν χρειάζονται όσοι πραγματοποιούν ταξίδια για ορισμένες, συγκεκριμένες, επαγγελματικές και επιχειρηματικές υποχρεώσεις ή συναντήσεις, καλλιτεχνικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, ακαδημαϊκές διαλέξεις ή υποχρεώσεις, βραχυχρόνια φοίτηση σε ορισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.ά.

Ποιοι χρειάζονται βίζα

Θα χρειαστούν βίζα όσοι ταξιδεύουν για εργασία σε εταιρία ή επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτοαπασχολούμενη εργασία, προτεινόμενη εργασιακή πρόσληψη ή πρακτική άσκηση, παροχή αγαθών ή υπηρεσιών κλπ.

Τι είναι η «φόρμα επισκέπτη»

Οι πολίτες της ΕΕ που επισκέπτονται χωρίς θεώρηση εισόδου (visa) το Ηνωμένο Βασίλειο για τους προαναφερθέντες τουριστικούς ή επαγγελματικούς/ακαδημαϊκούς σκοπούς, θα πρέπει να συμπληρώσουν, πριν την άφιξή τoυς, μία «φόρμα επισκέπτη» με τα στοιχεία τους και τον λόγο της επίσκεψής τους, ενώ ενδέχεται να τους ζητηθεί να διαθέσουν στις βρετανικές αρχές (στο αεροδρόμιο, στα σύνορα κλπ) ορισμένα επιπλέον στοιχεία για τα οποία πρέπει να είναι προετοιμασμένοι (πχ διεύθυνση διαμονής σε φιλικό συγγενικό πρόσωπο ή διεύθυνση ξενοδοχείου, απόδειξη επαρκών πόρων για την διάρκεια του ταξιδιού ή απόδειξη ότι κάποιος θα αναλάβει τα έξοδα του επισκέπτη, εισιτήριο επιστροφής κλπ).

Τι ισχύει για τους φοιτητές

Οι πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για φοίτηση (ξεκινώντας από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και έπειτα) ή εργασία (π.χ. σε εταιρεία/επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, πληρωτέα ή μη, για εργασία ως αυτοαπασχολούμενοι, για άμεση παροχή αγαθών και υπηρεσιών σε κοινό, για προτεινόμενη εργασιακή θέση ή πρακτική άσκηση κλπ) θα μπορούν να το κάνουν μόνο μετά από απόκτηση, πριν την μετάβασή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, φοιτητικής, εργασιακής ή άλλης ειδικού σκοπού θεώρη σης (visa).

Διαβάστε επίσης
Τα δοκάρια σταμάτησαν την Ελλάδα - Ηττα για την Εθνική στη Σουηδία (0-2)

Από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και έπειτα, φοιτητές πολίτες ΕΕ, θα πρέπει να καταβάλουν στα Βρετανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα τα δίδακτρα που προβλέπονται για διεθνείς φοιτητές.

Πού θα βρείτε τις αιτήσεις για βίζα

Οι θεωρήσεις εισόδου για το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγούνται σε Έλληνες πολίτες από συνδεδεμένο εξωτερικό πάροχο της Βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα (visa application centre).

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *