Τέλη κυκλοφορίας 2023: Εξετάζεται παράταση για την πληρωμή

Στο MyCAR της ΑΑΔΕ έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2023 και πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πριν από την έλευση του καινούριου χρόνου, αλλιώς θα έχουν πρόστιμο.

Ακόμα, η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών του οχήματός σας έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2022, εάν δοθεί παράταση – δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν – τότε θα μπορείτε να τα αποπληρώσετε και από τη νέα χρονιά.

Η ενεργειακή ακρίβεια στη δίνη της οποίας βρίσκονται εκατομμύρια φορολογούμενοι εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, κάνει επιτακτική την ανάγκη για διευκόλυνση στην αποπληρώμη των οφειλών προς το Δημόσιο, ώστε να υπάρχει συνέπεια. Πέρσι, είχε δοθεί περιθώριο δύο ολόκληρων μηνών για να εξοφλήσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ τις υποχρεώσεις τους, λόγω των δυσκολιών που είχε δημιουργήσει η πανδημία.

Κάτι παρόμοιο είναι απαραίτητο να γίνει και φέτος, αφού η αύξηση στο κόστος των καυσίμων διοχετεύει το μισθό και το δώρο των Χριστουγέννων προς τον ενεργειακό τομέα.

Αν τελικά δοθεί αυτό θα γίνει παραδοσιακά τα τελευταία 24ωρα του 2022.

Πως γίνεται η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας 2023 με Taxisnet

Όσοι δεν έχετε μπει ακόμα στη διαδικασία να δείτε πόσα πρέπει να πληρώσετε για το όχημά σας, τα βήματα είναι τα παρακάτω:

Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.
Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας χωρίς του κωδικούς Taxis της ΑΑΔΕ

Διαβάστε επίσης  Σοκαριστικό βίντεο με αυτοκίνητο να εκτοξεύεται στον αέρα αφού χτύπησε σε λάστιχο

Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας 2023 με ΑΦΜ

Εκτός από την πρόσβαση στην πλατφόρμα mycar, μπορείτε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Σε αυτή δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς θα καταχωρήσετε το ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2023.

Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε πατώντας ΕΔΩ και στη συνέχεια να εκτυπώσετε τα τέλη.

Τρεις τρόποι για να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2023

Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
Μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Πηγή: ieidiseis.gr