Τι προβλέπει για την τιμή των καυσίμων το χειμώνα ο Άδωνις Γεωργιάδης

πρατηρίων Γερμανία βενζίνη

“Δεν έπεσε η τιμή ούτε κατά 1 δολάριο”

Στο ¨κόκκινο” θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων τον φετινό χειμώνα, όπου σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η τιμή μπορεί να φτάσει έως και τρία ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων είπε χαρακτηριστικά: «Την εβδομάδα που μας πέρασε ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα με σκοπό να πέσει η τιμή.

Δεν έπεσε η τιμή ούτε κατά 1 δολάριο, θεωρήθηκε μικρή αυτή η αύξηση. Στη συνέχεια οι ΗΠΑ επέτρεψαν την μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη παρά τα sanctions που έχει η Βενεζουέλα με σκοπό να πέσει η τιμή.

Η τιμή έπεσε στην αρχή 5-6 δολάρια, μετά ξανανέβηκε δηλαδή ξεκίνησε από τα 118 δολάρια και έφτασε τα 121 δολάρια. Οι δε προβλέψεις του πετρελαίου για τον χειμώνα μιλάνε για μια μέση τιμή του βαρελιού 138,5-140 δολάρια. Αυτό σημαίνει περίπου 2,8 έως 3 ευρώ πάντως παραπάνω απ’ ό,τι είμαστε σήμερα».

Διαβάστε επίσης
Γεωργιάδης: «Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ»

Όπως είπε σημείωσε ο υπουργός, σήμερα είμαστε στο 2,30-2,40 ευρώ με 120 μέσο όρο τιμής στο βαρέλι. Μπορεί να μην είναι 3 ευρώ αλλά οι προβλέψεις είναι ότι το πετρέλαιο τον χειμώνα θα αυξηθεί, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, είπε ακόμη: «Χθες στα Ποσειδώνια μια σειρά εφοπλιστών μεταξύ των οποίων και ο κ. Μαρινάκης ανέφεραν ότι οι κυρώσεις έτσι όπως έχουν εφαρμοστεί από την ΕΕ πυροβολούν και την ίδια την ΕΕ.

Όσο εξελίσσεται αυτός ο πόλεμος δημιουργεί μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση είναι πέραν των δυνατοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Οι Έλληνες πολίτες όπως κι όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες ο καθένας κατά το μέρος που ζει δέχεται τις συνέπειες και τις πιέσεις αυτής της ενεργειακής κρίσης. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι εσωγενές να πεις θα πάρει αυτό το μέτρο η κυβέρνηση, είναι κάτι εξωγενές».