Ελληνίδα στο τιμόνι μιας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών στην Γερμανία

Γερμανία Ελληνίδα

Η Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην Deutsche Wohnen

Γερμανία: Ηγετική θέση σε μια εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών στην Γερμανία βρίσκεται μια Ελληνίδα.

Στην ηγεσία της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Deutsche Wohnen μιας εκ των μεγαλυτέρων στη Γερμανία τοποθετήθηκαν από κοινού η Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου ελληνικής καταγωγής και ο Λαρς Ουρμπάνσκι ως συνδιευθύνοντες σύμβουλοι.

Η τοποθέτηση της κ. Κανελλοπούλου αναφέρεται σε ανακοίνωση της Deutsche Wohnen ενώ έρχονται ως επιστέγασμα της εξαγοράς της από την ανταγωνίστριά της Vonovia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Vonovia, η μεγαλύτερη του κλάδου στη Γερμανία, απέκτησε την Deutsche Wohnen και το τίμημα που κατεβλήθη ήταν της τάξης των 19,1 δισ ευρώ. Σήμερα η πρώτη έχει στην κυριότητά της το 87% της δεύτερης.

Η Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου προέρχεται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Vonovia όπου κατείχε τη θέση της γενικής διευθύντριας για το πεδίο της προστιθέμενης αξίας.

Διαβάστε επίσης
Νυρεμβέργη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί τίμησαν την μνήμη Αλκη Καμπανού (ΦΩΤΟ)

Στα νέα της καθήκοντα στην Deutsche Wohnen θα έχει αρμοδιότητες την τεχνική υποδομή την πληροφορική τις νέες και υφιστάμενες επενδύσεις τη νομοθεσία και τη συμμόρφωση προς αυτήν τη βιωσιμότητα και τις σχέσεις με τον δημόσιο τομέα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συνένωση δυνάμεων των δύο ομίλων κατασκευών των Deutsche Wohnen και Vonovia έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη από τις επιχειρηματικές συμφωνίες οι οποίες διεκπεραιώθηκαν την παρελθούσα χρονιά στην αγορά ακινήτων της Γηραιάς Ηπείρου όπως αναφέρει σχετικώς σε επισκόπηση του 2021 το περιοδικό Forbes.

Η εξαγορά της Deutsche Wohnen προσφέρει στη Vonovia πρόσβαση σε περισσότερα από μισό εκατομμύριο διαμερίσματα την ώρα που η στέγη στην Γερμανία είναι είδος εν ανεπαρκεία για τους πολίτες.

Πηγή: flash.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *