Ελληνικές Κοινότητες Γερμανίας: «Απαιτούμε λύση στο ζήτημα στέγασης των ελληνικών σχολείων στο Μόναχο»

σχολεία Μόναχο Γερμανία

Ζητάνε αύξηση της χρηματοδότησης για τα ελληνικά σχολεία για να λειτουργούν χωρίς προβλήματα

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκαλέσει στο Μόναχο το ζήτημα της στέγασης των ελληνικών σχολείων στο κτιριακό συγκρότημα Freimann, όπου φοιτούν περισσότεροι από 700 μαθητές.

Οι Ελληνικές Κοινότητες Αννόβερου, Δρέσδης, Όφενμπαχ, Στουτγάρδης, Φραγκφούρτης και Βερολίνου στηρίζουν στον αγώνα των μαθητών, γονέων και καθηγητών στο Μόναχο, οι οποίοι διεκδικούν λύση στο πρόβλημά τους.

Μέσα από την ανακοίνωση, ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης για τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία και άμεση παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με μακροχρόνια εκμίσθωση του συγκεκριμένου κτιριακού συγκροτήματος στο Μόναχο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία

«Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών-γονέων-καθηγητών στο Μόναχο

Οι Ελληνικές Κοινότητες στη Γερμανία στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις μαθητών-γονέων-καθηγητών του Μονάχου, που διεκδικούν λύση στο ζήτημα της στέγασης των ελληνικών σχολείων στο κτιριακό συγκρότημα Freimann, στο οποίο στεγάζονται περισσότεροι από 700 μαθητές.

Διαβάστε επίσης  Κλειστά σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα λόγω καύσωνα

Το ζήτημα δεν είναι καινούριο, ούτε περιορίζεται στην περιοχή του Μονάχου. Η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών δομών από πλευράς Ελληνικού κράτους είναι γενικευμένη και σπρώχνει είτε σε κλείσιμο, είτε σε ανάληψη του οικονομικού κόστους της λειτουργίας των σχολείων από τους γονείς και τις οικογένειες των μεταναστών, οι οποίες βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση τώρα στο πρόβλημα προχωρώντας στη μακροχρόνια εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος. Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης για τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία ώστε αυτά να μπορούν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και να ανοίξουν ξανά αυτά που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, στις πόλεις και στις περιοχές που συγκεντρώνεται ικανός αριθμός Ελλήνων μεταναστών».

Πηγή: ertnews.gr