Φρέντι Μπελέρης: Φόβοι για την απώλεια του δήμου Χειμάρρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τόσο ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης όσο και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης παραμένουν κρατούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 11/5 από ασφαλίτες του Έντι Ράμα και κατηγορείται για αγοραπωλησία ψήφων.

Μιλώντας στο MEGA o αδερφός του δημάρχου Χειμάρρας, Λεονάρδος Μπελέρης, δήλωσε πως η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη έγινε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

«Δυστυχώς, δεν βλέπουμε να υπάρχει ακτίνα φωτός, γιατί η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί με το θέμα φυλάκισης και προφυλάκισης, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Είχαμε μία προφυλάκιση χωρίς στοιχεία, που ήταν τηλεγραφική, με τη δικαιολογία ότι η εισαγγελία της Αυλώνας δεν ήταν αρμόδια για να κρίνει εάν ο Φρέντι Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης θα είναι προφυλακισμένοι ή όχι, με συνέπεια να τον παραπέμψουν στα ανώτατα δικαστήρια στα Τίρανα».

Τα δικαστήρια Τιράνων αποφάσισαν την προφυλάκιση των Μπελέρη και Κοκαβέση. Ιδιαίτερα, στην περίπτωση του Παντελή Κοκαβέση τόνισε πως ο συνεργάτης του δημάρχου Χειμάρρας είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο και απαιτείται να βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο για την επόμενη πενταετία, αλλά και να ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και διατροφή.

Διαβάστε επίσης  Προκαλεί ο Ράμα: «Αδέλφια μας στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ονόματά τους»

Στη συνέχεια ο Λεονάρδος Μπελέρης υπογράμμισε πως ο αδερφός του γνώριζε πως εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αλβανικές Αρχές.

«Ο αδερφός μου σαν πρόεδρος της ελληνικής μειονότητας το ήξερε πολύ καλά ότι παρακολουθείται. Για 20 χρόνια παρακολουθείται, για 20 χρόνια διώκεται. Με βάση τη δικογραφία δεν στέκει τίποτα, δεν υπάρχει καμία συναλλαγή».

Ακόμη, έκανε λόγο για ατασθαλίες στο δημαρχείο Χειμάρρας, ενώ κατήγγειλε πως ο Έντι Ράμα και οι υπουργοί του αγοράζουν τις περιουσίες των Ελλήνων και ξεπλένουν μαύρα χρήματα.

«Κατασχέτουν τις περιουσίες, τις νοικιάζουν για 100 χρόνια με εξευτελιστική τιμή και αυτοί οι επενδυτές ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Είναι υπουργοί του Ράμα και πιστεύω πως αυτό που φοβούνται είναι ότι θα βγουν όλα στη φόρα με στοιχεία. Πιστεύω ότι ο Ράμα ή είναι πίσω απ’ όλα αυτά ή όλοι αυτοί που τον στηρίζουν, κανάλια και επιχειρήσεις, τον έχουν βγάλει μπροστά», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι θα πρέπει να περάσουν δύο μήνες από την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη ώστε να ορκιστεί ως δήμαρχος Χειμάρρας, ωστόσο ο φόβος όλων είναι πως οι αλβανικές Αρχές θα παρατείνουν την προφυλάκισή του με απώτερο στόχο να μην ορκιστεί και να χάσει τον δήμο Χειμάρρας.

Πηγή: megatv.com