Κορονοϊός: 11 ομογονείς νεκροί σε ελληνικό γηροκομείο στην Αυστραλία!

Το δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βιώνουν οι κάτοικοι της Βικτώριας στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», άλλες δυο ομογενείς γυναίκες, άνω των 80 ετών, πέθαναν σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου από κορονοϊό στην Αυστραλία.

Και οι δυο ήταν στη “Βασιλειάδα” αλλά τις τελευταίες μέρες νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία.

Συνολικά 11 θάνατοι έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στο ελληνικό γηροκομείο.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η «Φροντίδα», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων που στηρίζει κυρίως Έλληνες σε όλη τη Μελβούρνη, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, καθώς ένας εργαζόμενος στον οίκο ευγηρίας της «Θαλπωρή» στο St Albans βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Αναμένονται αποτελέσματα του Sputnik-V από χιλιάδες συμμετέχοντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του εργαζόμενου στον οίκο ευγηρίας «Θαλπωρή» βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ένας τρόφιμος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ Αλέκο Μάρκελλο, μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού στους οίκους ευγηρίας έχουν νοσήσει από τον Covid-19 και ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε ότι σε όλα τα νοσοκομεία σταματούν επ’ αόριστον οι επείγουσες επεμβάσεις α’ και β’ βαθμού, ενώ σε δύο νοσοκομεία κλείνουν όλα τα τμήματα προκειμένου το υγειονομικό προσωπικό να διατεθεί σε οίκους ευγηρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *