Μελβούρνη: Εγκαινιάστηκε το φεστιβάλ “Γεύσεις της Ελλάδας”

Μελβούρνη φεστιβάλ

Αφιερωμένο στην επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Στο ελληνικό εστιατόριο Philhelline εγκαινιάστηκε το φεστιβάλ “Γεύσεις της Ελλάδας” που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, με μια υπέροχη βραδιά αφιερωμένη στον ήρωα Δασκαλογιάννη.

Ο Γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Σ. Κακαβελάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας και δεκάδες άτομα στη Μελβούρνη είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ιστορία και τις δράσεις του ήρωα της Κρητικής Επανάστασης του 1770 Δασκαλογιάννη, να απολαύσουν υπέροχα φαγητά και κρητικούς μεζέδες και να διασκεδάσουν με ζωντανή κρητική μουσική και τραγούδια.

Που ήταν αφιερωμένο

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ειδικές εκδηλώσεις σε ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης, όπου κάθε βραδιά είναι αφιερωμένη και σε ήρωες της Επανάστασης.

Το μενού της βραδιάς περιλάμβανε πλούσια κρητικά φαγητά, που είχαν ετοιμάσει ο Γιάννης και η Σούζη Ρεράκη, όπως καλτσουνάκια, φάβα, ψητό κατσίκι στο φούρνο και πολλούς κρητικούς μεζέδες, που συνοδεύονταν από υπέροχο ελληνικό κρασί.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκθεση με τίτλο «Νικόλαος Γύζης 120 χρόνια από το θάνατό του» (ΦΩΤΟ)

Όσοι συμμετείχαν στην όμορφη αυτή βραδιά διασκέδασαν με ζωντανή κρητική μουσική και τραγούδια από τους Σίφη Τσουρδαλάκη, Πάντυ Μοντγκόμερι και Γιώργο Ρεράκη.

Σε χώρο του δημοφιλούς εστιατορίου παρουσιάζονταν και διάφορα εκθέματα από την Ελλάδα, την επανάσταση και την παλιά Ελλάδα, που είχε επιμεληθεί ο Γιάννης Ρεράκης.

Ο κ. Κακαβελάκης, που κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης, αναφέρθηκε αναλυτικά στον ήρωα Ιωάννη Βλάχο, γνωστό ως Δασκαλογιάννη, που γεννήθηκε το 1722 στην Ανώπολη Σφακίων της Κρήτης και ήταν αρχηγός και ήρωας της Κρητικής Επανάστασης του 1770. Στον Δασκαλογιάννη και στους Κρήτες που συμμετείχαν στην επανάσταση, αναφέρθηκε και η δημοσιογράφος και ραδιοεκφωνήτρια κα Ρένα Φραγκιουδάκη, που κατάγεται από την Κρήτη.

Τα εισιτήρια

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για την εκδήλωση αυτή ήταν πολύ μεγάλο και όλα τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί.

H επόμενη εκδήλωση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο Μύκονος, όπου θα τιμηθεί η ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα greekcentre.com.au και για κλείσιμο θέσεων το Trybooking: https://bit.ly/36Cy9P1.

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Πηγή: neoskosmos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *