Μία Ελληνίδα είναι η νέα αντιδήμαρχος στο Solingen στη Γερμανία

Ιωάννα Ζαχαράκη Solingen Γερμανία

Στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Η Ιωάννα Ζαχαράκη, πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, εκλέχθηκε νέα Αντιδήμαρχος, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Solingen.

Η κ. Ζαχαράκη πλέον είναι μία από τους τρεις αντιδημάρχους στο Solingen στη Γερμανία, και είναι η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από χώρα εκτός της Γερμανίας, που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Η Ιωάννα Ζαχαράκη με την ψήφο των 48 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της, στον Δήμο Solingen, στον οποίο εκλέγεται συνεχώς από το 1999 και αριθμεί 160.000 κατοίκους.

Η διάρκεια της θητείας της θα είναι πενταετής και η εκλογή της, είχε την ευρεία στήριξη των παρατάξεων του δήμου.

Στη νέα αντιδήμαρχο του Solingen, ένα χρόνο νωρίτερα απονεμήθηκε ο «Ομοσπονδιακός Σταυρός Αξίας», η υψηλότερη τιμητική διάκριση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, για την κοινωνική της δράση και προσφορά και λίγες μέρες μετά την βράβευσή της με το βραβείο «Αgenda 2019» της πόλης Solingen για την μακροχρόνια ανθρωπιστική βοήθεια στην Λέσβο.

Ο στόχος της νέας αντιδημάρχου στο Solingen

Στόχος της, μέσα από τα νέο της ρόλο, είναι να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να πείσει τις νέες και τους νέους ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο αριθμός των Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένων, ξεπέρασε τα 15 άτομα. Οπως επισημαίνει η κυρία Ζαχαράκη θα έπρεπε και θα ήθελε, ο αριθμός αυτός στην επόμενη πενταετία να διπλασιαστεί.

Τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, έχει ορισθεί συνάντηση των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων του κρατιδίου, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Ρεκόρ με 426 νεκρούς σε μια μέρα από κορονοϊό

Επίσης στις 29 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή της, διαδικτυακά στην ενημερωτική σύσκεψη της Παγγερμανικής Ομοσπονδίας Ηπειρωτών, όπου θα επισημάνει την αναγκαιότητα της δραστηριοποίησης στα κοινά.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης με καταγωγή από την Χρυσομηλιά Καλαμπάκας Τρικάλων είναι φιλόλογος – κοινωνιολόγος και εργάζεται σε κοινωνικό φορέα, ως Εισηγήτρια στον τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Διαπολιτισμικότητας.

Συγχρόνως διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Bochum σε θέματα Διαπολιτισμικότητας, Διανθρωπίνων σχέσεων, Συμπεριφοράς, αντιμετώπισης διενέξεων και Διαπαιδαγώγησης Αξιών. Στα ίδια θέματα εκπαιδεύει Δημοσίους Υπαλλήλους, για την μεθοδευμένη και σωστή εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε συνεργασία με φορείς στο κρατίδιο, ίδρυσε το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων για τη συμπαράσταση στους νεοφερμένους συμπατριώτες στην Γερμανία, το οποίο μεταξύ άλλων, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εξέδωσε οδηγό με τίτλο «Διαμονή και εργασία στη Γερμανία». Λόγω της μεγάλης ζήτησης του σε όλη την Γερμανία, ο οδηγός μεταφράστηκε και σε άλλες 6 ευρωπαϊκές γλώσσες.

Πηγή: bavariagr.de

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *