Νέα Υόρκη: Επανέναρξη εργασιών στον Αγιο Νικόλαο στο Μανχάταν

επανέναρξη εργασιών Άγιος Νικόλαος Νέα Υόρκη

Ενα έργο που πέρασε από… 40 κύματα

Σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί η τελετή επανέναρξης των εργασιών του νέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη.

Το παρών θα δώσει ο Κυβερνήτης της Πολιτείας Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο. Είναι ένα συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό, τελετουργικό, αφού έχει ευθεία αναφορά στη συνολική επανεκκίνηση του έργου, στις αρχές του χρόνου, όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Λιμενικής Αρχής, Ρικ Κότον, ο Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης, ο πρόεδρος των Φίλων Αγίου Νικολάου, Ντένις Μέχιελ και ο Αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού, Μιχάλης Ψαρός.

Ανάλογη τελετή είχε πραγματοποιηθεί στη θεμελίωση του έργου, το φθινόπωρο του 2014, όμως έκτοτε το έργο πέρασε από σημαντικούς οικονομικούς σκοπέλους, με αποτέλεσμα να φτάσει ακόμη και στα όρια της οριστικής ακύρωσης. Με την έλευση του κ. Ελπιδοφόρου, επετεύχθη σε σύντομο χρονικό διάστημα η συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να δοθεί το «πράσινο φως» από τις αναδόχους εταιρείες, ούτως ώστε τα συνεργεία να μπουν ξανά στον χώρο.

Η πανδημία και η παύση του κατασκευαστικού κλάδου -και όχι μόνο- για αρκετούς μήνες, πήγε, μοιραία, πίσω, τις εργασίες, πλέον όμως, με την Πολιτεία της Νέας Υόρκης να προχωρά σταδιακά στη συνολική επανέναρξη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, όλα είναι έτοιμα για την επανεκκίνηση, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το χρονικό πλάνο που έχει θέσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται εφικτό να τηρηθεί απαρέγκλιτα, παρά τα προβλήματα από την πανδημία, είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2021.

Να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είχε μιλήσει για τα επικείμενα θυρανοίξια την 11η Σεπτεμβρίου του 2021, μια ιδιαίτερα κομβική ημερομηνία, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 ετών από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, κατά την οποία καταστράφηκε η αυθεντική εκκλησία.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Πηγή: ekirikas.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *