Σε κλίμα συγκίνησης η επανέναρξη των εργασιών στον Αγιο Νικόλαο στο “Σημείο Μηδέν” (ΦΩΤΟ)

Αγιο Νικόλαο

Από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο παρουσία του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Το έργο που με ανυπομονησία περιμένει η ομογένεια στη Νέα Υόρκη αρχίζει και πάλι. Μέσα σε ένα χρόνο από την ημέρα της ενθρόνισής του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερική Ελπιδοφόρος έβαλε στις ράγες την ολοκλήρωση των εργασιών στον Αγιο Νικόλαο, στο Ναό που βρίσκεται στο “Σημείο Μηδέν” στη Νέα Υόρκη,

Ενα μεγάλο έργο που λίγο έλειψε να “τιναχθεί στον αέρα” λόγω των οικονομικών προβλημάτων που είχαν προκύψει και προκάλεσε τριγμούς στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στις ΗΠΑ. Σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μαζί με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, παρέστησαν στην συμβολική τελετή στον Αγιο Νικόλαο.

Αφού βρέθηκαν οι οικονομικοί πόροι για τον Ναό που θα θυμίζει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, τα έργα αρχίζουν εκ νέου και στόχος είναι να ολοκληρωθούν ως τα μέσα το 2021. Μεγάλος πόθος είναι τα θυρανοίξια να τελεστούν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021, ακριβώς 20 χρόνια ετών από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, κατά την οποία καταστράφηκε η πρώτη εκκλησία.

Διαβάστε επίσης
Tραμπ: "Θα φύγω από τη χώρα άμα χάσω τις εκλογές"

Στη σημερινή τελετή, έγινε και ο αγιασμός από τον κ. Ελπιδοφόρο ενώ σε δήλωσή του στο Facebook επισήμανε: “Ευγνώμων για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του Αγ. Νικολάου στο «Ground Zero» με τον Κυβερνήτη Cuomo. Αυτό το Εθνικό Ι. Προσκύνημα θα αποτελεί σύμβολο αγάπης, συμφιλίωσης, θρησκευτικής ελευθερίας και ελευθερίας της συνείδησης που δεν λειτουργεί με αποκλεισμούς, αλλά καλωσορίζει”.

Αγιο Νικόλαο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *