Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης στη Λειψία (ΦΩΤΟ)

Στην πόλη της Γερμανίας βρέθηκαν τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου

Στην πόλη της Γερμανίας βρέθηκαν τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου

Από τις 3 έως τις 6 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στη Λειψία της Γερμανίας και συμμετείχε στο Ελληνογερμανικό Barcamp Νεολαίας που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διεθνών Δραστηριοτήτων για τη Νεολαία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης, τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους της Ελλάδας και της Γερμανίας , καθώς και να θέσουν προτάσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν μπροστά σε οργανώσεις νέων , το μοντέλο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης , και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων της Λειψίας, το οποίο αποτελεί αντίστοιχο όργανο με αυτό της Θεσσαλονίκης. Η υπόσχεση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο οργάνων, αποτελεί την απαρχή μιας μεγάλης συνεργασίας ανάμεσα στις νεολαίες των δύο πόλεων.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και έναν τραυματία στο κέντρο της πόλης

Ακόμα, μέλη της αποστολής έθιξαν σε παρουσίαση τους, τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τους νέους, και βέβαια τη σημασία της συμμετοχής των νέων στην πολιτική ζωή της Ευρώπης και τις επικείμενες Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019.