5 τρόποι για να διατηρήσετε φρέσκια την έτοιμη σαλάτα 

H έτοιμη σαλάτα σε σακουλάκι είναι η εύκολη λύση για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να προσθέσουν γρήγορα φυτικές ίνες στο γεύμα μας.

Πως όμως θα διατηρήσετε φρέσκια τη σαλάτα για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται;

Αν αγοράζετε το Σάββατο την έτοιμη σαλάτα σε σακούλα, μπορεί να δείτε ότι π.χ. την Τρίτη τα λαχανικά σας είναι μαραμένα και γλοιώδη. Ειδικά, άμα έχετε ανοίξει τη σακούλα και έχουν μείνει κάποια φύλλα, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, σαν να είναι μισοσαπισμένα. Μάλιστα, τα φύλλα μαρουλιού είναι τα πιο ευαίσθητα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πετάτε συνέχεια αυτά τα μαραμένα φύλλα. Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε την έτοιμη σαλάτα σε σακούλα φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δείτε κάποιες συμβουλές αγοράς από το realsimple.com που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλύτερη επιλογή από την αρχή.

5 τρόποι για να διατηρήσετε φρέσκια την έτοιμη σαλάτα σε σακούλα

Πώς να αποθηκεύσετε την πράσινη σαλάτα σε σακούλα

Υπάρχουν δύο εύκολες μέθοδοι που μπορούν να δώσουν στη σαλάτα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Δοκιμάστε το κόλπο με χαρτοπετσέτα

Ανοίξτε την σαλάτα. Βάλτε μία χαρτοπετσέτα από το ρολό κουζίνας, και κλείστε με ένα κλιπ.

Η χαρτοπετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία που είναι η αιτία για τα μαραμένα χόρτα. Αντικαταστήστε την χαρτοπετσέτα κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Αποθηκεύστε τη σαλάτα σε άλλο δοχείο, πάλι μα χαρτοπετσέτα

Αφαιρέστε από την σακούλα τα σαλατικά και βάλτε τα σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο αποθήκευσης.

Αρχικά, στρώστε το κάτω μέρος του δοχείου με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει την υγρασία. Όταν βάλετε όλη τη σαλάτα, προσθέστε άλλο ένα χαρτί κουζίνας από πάνω και αποθηκεύστε στο ψυγείο το δοχείο. Μην πιέζετε τα φύλλα πολύ σφιχτά, διαφορετικά δεν θα έχουν χώρο αναπνοής (αυτό μπορεί να προκαλέσει γρήγορη σήψη).

Εξυπνες συμβουλές για την αγορά συσκευασμένης σαλάτας

Αγοράστε σαλάτα σε κουτί

Τα σαλατικά έχουν ένα μακρύ ταξίδι από το χωράφι στο τραπέζι, και η αδύναμη σακούλα μεταφοράς δεν προστατεύει τα ευαίσθητα φύλλα από τα χτυπήματα στη διαδρομή. Επιλέξτε λοιπόν, σαλατικά που είναι σε κουτί και όχι σε σακούλα. Τα προστατευτικά πλαστικά δοχεία είναι επίσης ανακυκλώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση άλλων λαχανικών.

Επιλέξτε πιο πλούσια χόρτα

Τα μαρούλια μπορεί να μαραίνονται γρήγορα, αλλά η ρόκα, το νεροκάρδαμο, το σπανάκι και το baby kale διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Αγοράστε την πιο φρέσκια σαλάτα

Ψάξτε προς το πίσω μέρος του ψυγείου του σούπερ μάρκετ για να βρείτε τις πιο φρέσκες έτοιμες σαλάτες. Οι μπροστινές σακούλες πιθανότατα έχουν την πλησιέστερη ημερομηνία λήξης, καθώς οι εργαζόμενοι βάζουν τα πιο φρέσκα προϊόντα στο πίσω μέρος. Εάν, ωστόσο, σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σαλατικά σύντομα, πάρτε τις πρώτες σακούλες.

Πηγή: healthstories.gr