Χυμός από κόκκινο λάχανο για πεπτικά προβλήματα

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο ένα απλό φούσκωμα, πόνο στο στομάχι από τις τροφές που έχετε καταναλώσει ή παλινδρόμηση οξέος τότε το κόκκινο λάχανο μπορεί να σας βοηθήσει.

Το κόκκινο λάχανο είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να καταναλώσετε για να εξομαλύνετε το πεπτικό σας σύστημα και να χτυπήσετε το φούσκωμα. Βοηθάει στην λειτουργία του εντέρου και έχει και άλλα οφέλη.

Το φούσκωμα είναι ένας τρόπος που το σώμα σας σας λέει ότι τα πράγματα δεν εκτελούνται ομαλά. Οταν οι τοξίνες συσσωρεύονται στο έντερο σας, ο υπερβολικός αέρας μπορεί να παγιδευτεί στο πεπτικό σύστημα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει όπως προαναφέραμε, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι και παλινδρόμηση οξέος.

Χυμός με κόκκινο λάχανο

Δείτε που αλλού μπορεί να σας ωφελήσει ο χυμός από κόκκινο λάχανο.

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το κόκκινο λάχανο περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, μαζί με πολλές άλλες βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Η βιταμίνη C σε κόκκινο λάχανο ενεργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τα κύτταρα από ζημιές. Η βιταμίνη C παρέχει στο σώμα σας τη δύναμη και την υποστήριξη που χρειάζεται για να καταπολεμήσει την εισβολή βακτηρίων και λοιμώξεων και να διατηρήσει το σώμα σας υγιές.

2. Υγιές έντερο

Η αδιάλυτη ίνα στο κόκκινο λάχανο βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Βοηθά επίσης να ανακουφίσει τα συμπτώματα των γαστρεντερικών καταστάσεων, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το χυμό κόκκινο λάχανο βοηθά να κρατήσει το πεπτικό σύστημα ευτυχισμένο και υγιές.

Δείτε επίσης: Το «μαγικό» λαχανικό που προστατεύει από το διαβήτη και την υπέρταση

3. Καταπολεμά τις φλεγμονές

Το κόκκινο λάχανο περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Research in Pharmaceutical Science διαπίστωσε ότι η κατανάλωση λάχανων οδήγησε σε μείωση του πρηξίματος. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά στο κόκκινο λάχανο την καθιστούν φυσική θεραπεία για φούσκωμα και φλεγμονή.

4. Χρόνιες παθήσεις

Τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο λάχανο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την αναστροφή βλάβης του DNA που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες διαταραχές όπως η νόσος του Alzheimer, η ασθένεια του Huntington και η νόσο του Parkinson.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με άλλα βρώσιμα φυτά, το κόκκινο λάχανο βρέθηκε ότι μειώνει την ενδογενή βλάβη του DNA στα κύτταρα του καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε ικανότητες καταπολέμησης ασθενειών και μπορεί να είναι ένα από τα κορυφαία τρόφιμα που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Συνταγή για χυμό

1 κόκκινο λάχανο
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 χούφτα κόλιανδρο
1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ
1/4 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι νερό καρύδας

Τρόπος παρασκευής
Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ με λίγο πάγο ή νερό αν χρειαστεί και το καταναλώνετε.

Πηγή: itrofi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *