Δεν θα πιστεύετε ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια

τροφές υψηλά τριγλυκερίδια διατροφή

Ολα όσα πρέπει να προσέξετε

Τα υψηλά τριγλυκερίδια τα τελευταία χρόνια και με τη διατροφή που κάνουμε σίγουρα είναι κάτι που δείχνει συχνά μία εξέταση αίματος.

Αν δεν θέλουμε όμως οι τιμές από τα τριγλυκερίδια μας να είναι αυξημένες τότε σίγουρα πρέπει να προσέξουμε τις τροφές που καταναλώνουμε.

Τα τριγλυκερίδια είναι ένας τύπος λιπιδίων στο αίμα, τα οποία σε μεγάλες συγκεντρώσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Για να προλάβετε τις πιθανές επιπτώσεις, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Η διατροφή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να κρατήσει κάποιος σε χαμηλά επίπεδα τα τριγλυκερίδια στο αίμα του.

Τριγλυκερίδια: Οι επτά τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Παρακάτω θα δείτε τι είναι καλό να αποφεύγετε ή/και να περιορίσετε σημαντικά. Σίγουρα μεταξύ αυτών, υπάρχουν και κάποιες που δεν το περιμένετε, όπως είναι τα φρούτα και η καρύδα. Και όμως…

Φρούτα: Τα φρούτα ωφελούν την υγεία, αν όμως έχετε υψηλή τιμή τριγλυκεριδίων στο αίμα πρέπει να καταναλώνετε μόνο 2-3 μερίδες φρούτων ημερησίως, ώστε να περιορίσετε τα φυσικά σάκχαρα που παίρνει ο οργανισμός σας και τα οποία περιέχονται σε αυτά.

Αλκοόλ – ροφήματα με ζάχαρη: Μικρές ποσότητες αλκοόλ κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς, αλλά αν το παρακάνετε, τότε σίγουρα θα ανεβάσετε τα τριγλυκερίδιά σας. Αυτό οφείλεται στην ζάχαρη που περιέχουν. Κάθε τροφή που έχει αυξημένη ποσότητα ζάχαρης πρέπει να την περιορίσετε. Το ίδιο ισχύει και για τα αναψυκτικά, τους φρουτοχυμούς κλπ.

Δείτε επίσης: Οι top 10 τροφές που «διώχνουν» τις τοξίνες

Ψάρια σε κονσέρβα: Το ψάρι κάνει καλό στην υγεία, είναι όμως προτιμότερο να επιλέγετε κονσέρβες με ψάρια σε νερό και όχι σε λάδι.

Καρύδα: Εχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και πρέπει να την αποφεύγετε.

Αμυλούχες τροφές: Αν καταναλώνετε πολλά ζυμαρικά, πατάτες και δημητριακά, το σώμα σας μπορεί να μετατρέψει το άμυλο σε τριγλυκερίδια. Είναι σημαντικό να προσέχετε τις μερίδες που καταναλώνετε.

Σφολιάτες και άλλα τυποποιημένα προϊόντα: Αν έχετε ανεβασμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών με κάθε τρόπο. Αυτό συμπεριλαμβάνει τα λιπαρά στο βούτυρο που περιέχουν τα προϊόντα σφολιάτας.

Λιπαρό κρέας: Είναι ίσως η πιο προφανής τροφή που πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο.

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *