Γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι

καρπούζι

Ξεκινήστε να τα τρώτε

Το καρπούζι είναι το αγαπημένο σε όλους καλοκαιρινό φρούτο. Περιέχει φυτικές ίνες, νερό και ελάχιστες θερμίδες και είναι δροσερό, χαρακτηριστικά που το καθιστούν το ιδανικό “σνακ” αυτή την περίοδο.

Τι γίνεται όμως με τα κουκούτσια από το καρπούζι; Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες έρευνες έρχονται να ανατρέψουν όσα ξέραμε και να αποδείξουν πως τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι ευεργετικά για την υγεία μας.

Ένα φλιτζάνι κουκούτσια από καρπούζι περιέχει περισσότερα από 30 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 16 γραμμάρια υδατανθράκων. Είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και σύμπλεγμα βιταμινών Β. Ιδανικά για όσες και όσους ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και λίπος, μπορούν να καταναλωθούν ψημένα ή άψητα ως απογευματινό σνακ, σε σαλάτες ή στο αγαπημένο μας γιαούρτι.

Τα οφέλη τους για την υγεία

Αυτό το τραγανό σνακ μπορεί να καταστείλει την όρεξη και να μας κρατήσει χορτάτους για ώρες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη σύμφωνα πάντα με έρευνες αυξάνει την κορεσμό και ενισχύει την μεταβολική λειτουργία. Με την πάροδο του χρόνου, η κατανάλωση κουκουτσιών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

Την ίδια ώρα μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα ενώ οι φυτικές ίνες καταπολεμούν τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Τέλος, βελτιώνουν την όψη του δέρματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *