Γιατί κάνει καλό μια κουταλιά κακάο στον πρωινό καφέ

κακάο

Γιατί να μην… πειράξουμε λίγο το καφέ μας και να γίνει και πιο θρεπτικός;

Πολλοί είναι αυτοί που κάθε πρωί δεν μπορούνε να λειτουργήσουνε χωρίς τον πρώτο καφέ της ημέρας.

Βέβαια, αρκετοί δεν σταματάνε σε μία κούπα. Γιατί να μην… πειράξουμε λίγο το καφέ μας και να γίνει και πιο θρεπτικός; Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μία κουταλιά κακάο. Ναι, κακάο και θα σας εξηγήσουμε γιατί…

Αρχικά, αν ανήκετε στην κατηγορία που δεν αντέχετε τη φυσική πίκρα του σκέτου καφέ, έτσι θα τον γλυκάνετε λίγο, δίνοντάς του λίγο σοκολατένια γεύση.

Το κακάο σε σκόνη στον καφέ μπορεί να επιταχύνει τις λειτουργίες του μεταβολισμού μας και να μας βοηθήσει να χάσουμε πιο γρήγορα κιλά, αν κάνουμε κάποια διατροφή με αυτόν τον σκοπό.

Βάσει έρευνας του ακαδημαϊκού περιοδικού Phytotherapy Research, το κακάο περιέχει πολυφαινόλες, φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών. Τέλος, οι πολυφαινόλες που εντοπίζονται στο κακάο, μας βοηθούν στη μάχη κατά της γήρανσης, ενώ ευνοούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Αν, λοιπόν η ιδέα «βάλε κακάο στον καφέ σου» δεν σας φαινόταν αρκετά ελκυστική από μόνη της, τώρα έχετε κι άλλους λόγους για να το κάνετε συνήθεια.

Μπορούμε να προσθέσουμε το κακάο είτε σε ζεστό είτε σε κρύο καφέ. Μόλις o καφές μας είναι έτοιμος (πριν προσθέσουμε παγάκια αν φτιάχνουμε κρύο) προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε για να λιώσει καλά.

Πηγή: olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.