Η μεσογειακή διατροφή καταπολεμά την υπερφαγία!

Σύμφωνα με νέα έρευνα

Σύμφωνα με νέα έρευνα

Γνωρίζατε ότι η μεσογειακή διατροφή  μπορεί να αποτρέπει ανθρώπους από την υιοθέτηση ανθυγιεινών ποσοτήτων άλλων ειδών διατροφής; Και αυτό σύμφωνα με νέα έρευνα. Πρωτεύοντα θηλαστικά που υιοθετούν μεσογειακή διατροφή καταναλώνουν λιγότερες ποσότητες από άλλες τροφές και χάνουν βάρος, έδειξε έρευνα στο Obesity.

Συγκριτικά, ζώα που ακολούθησαν δυτικού τύπου διατροφή έφαγαν περισσότερο από όσο χρειάζονταν και κέρδισαν βάρος, δήλωσε η ερευνήτρια Carol Shively, του Wake Forest University. Για σχεδόν 9 χρόνια, ερευνητές παρατήρησαν ζώα, που χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Η μια κατανάλωνε τροφές που κυρίως αποτελούνταν από λιπαρά και πρωτεΐνη και η άλλη ακολούθησε κατά κύριο λόγο φυτική διατροφή. Η κάθε ομάδα κατανάλωνε την ίδια αναλογία λιπαρών και πρωτεΐνης.

Πρόκειται για την πρώτη πειραματική ένδειξη ότι η μεσογειακή διατροφή καταπολεμά την κατανάλωση, την παχυσαρκία και τον προδιαβήτη. Ερευνητές δήλωσαν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη νόσων που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος. Άλλες έρευνες υποδεικνύουν ότι η μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε ακόμα και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σε ηλικιωμένους.

Πηγή: www.iatronet.gr