Πώς να διατηρήσετε φρέσκες τις φράουλες και τα μούρα για αρκετό καιρό

φράουλα εκχύλισμα φράουλας φράουλες

Το Tik Tok hack που θα σας «σώσει»

Εαν έχετε κουραστεί να αγοράζετε φράουλες και μούρα και μετά από μερικές ημέρας να σας χαλάνε, μπορείτε να δείτε χρήσιμες συμβουλές που προτείνουν οι χρήστες του Tik Tok, ώστε να κάνετε τα φρούτα να παραμείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο.

Είναι αλήθεια πως στο Tik Tok μπορείς να βρεις συμβουλές για τα πάντα. Ωστόσο, με το συγκεκριμένο tip αποθήκευσης φρούτων όπως είναι τα τα μούρα αλλά κι οι φράουλες θα σου «λυθούν» τα χέρια.

Το Tik Tok hack που θα σας «σώσει»

Η Tik Toker Nicole Modic δημιουργεί πολύ συχνά βίντεο στην συγκεκριμένη πλατφόρμα με διάφορες συμβουλές που κυρίως αφορούν θέματα που έχουν να κάνουν με το φαγητό είτε αυτό σημαίνει κάποια συνταγή είτε το πώς να διατηρήσεις ή να ξεπαγώσεις για παράδειγμα κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα.

Έτσι, σε ένα από αυτά η ίδια θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους το μυστικό για το πώς να διατηρήσεις φρούτα όπως τα μούρα και τις φράουλες περισσότερο καιρό φρέσκα με το βίντεο να γίνεται viral.

Πώς θα κρατήσεις τα μούρα σου φρέσκα

Σύμφωνα, λοιπόν με την Tik Toker αν σκοπεύεις να φας σύντομα τα φρούτα αυτού του είδους τότε μην τα πλύνεις την ώρα που θα τα έχεις αγοράσει αλλά λίγο πριν τα φας.

Αντίθετα έλεγξε και πέταξε από την συσκευασία αν έχουν μουχλιάσει κάποια από τα τεμάχια και στην συνέχεια πρόσθεσε μια χαρτοπετσέτα που θα απορροφήσει την περιττή υγρασία. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό μετέφερε τα φρούτα σου σε ένα άλλο δοχείο στο οποίο θα τοποθετήσεις μια χαρτοπετσέτα πάνω από αυτά λίγο πριν το κλείσεις.

Αν από την άλλη θες τον χρόνο σου για να τα φας τότε με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να τα κρατήσεις φρέσκα για τουλάχιστον δύο βδομάδες:

– Τοποθέτησε τα μούρα σου σε ένα μεγάλο μπολ.

– Πρόσθεσε ένα μέρος ξίδι σε τρία μέρη νερού.

– Άφησε τα μούρα να μείνουν στο ξύδι για περίπου 10 λεπτά.

– Ξέπλυνέ τα και στέγνωσέ τα καλά αφού τελικά όλο το μυστικό είναι στο να μην υπάρχει υγρασία.

Τέλος, τοποθέτησέ τα σε ένα δοχείο αφού πρώτα βάλεις, όπως είπαμε πριν μια χαρτοπετσέτα στην βάση – και γιατί όχι άλλη μία ενδιάμεσα από τα φρούτα για πιο σίγουρα αποτελέσματα – και είσαι έτοιμος/ έτοιμη να τα βάλεις στο ψυγείο και να τα διατηρήσεις για τουλάχιστον 2 βδομάδες.

Πηγή: queen.gr