Τα οφέλη των φρούτων στην καθημερινή μας διατροφή

Μήλα

Μήλο και αχλάδι από τα φρούτα εποχής

Πολλά και σημαντικά είναι τα οφέλη των φρούτων στην καθημερινή μας διατροφή.

Με τον τρόπο αυτό θωρακίζουμε την υγεία μας και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας, επιλέγοντας να τρώτε καθημερινά φρέσκα φρούτα εποχής και όχι μόνο.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για την υγεία και τον οργανισμό μας. Βάζουμε στη διατροφή μας τις απαραίτητες βιταμίνες που ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού μας.

Eνα και δύο μήλα την ημέρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Την ίδια στιγμή περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ. Βοηθά στην πέψη, καθώς και στην καύση του λίπους.

Μάλιστα, είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί έχοντας πολύτιμες θρεπτικές ουσίες βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού μας και για αυτό το λόγο προτείνεται και σε πολλές δίαιτες από τους περισσότερους διατροφολόγους.

Επίσης, βοηθά στην υγιεινή των δοντιών, στη μείωση της «κακής» LDL – χοληστερίνης, ενώ περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία που μειώνουν τον κίνδυνο του άσθματος.

Πεντανόστιμο το αχλάδι

Το «δώρο των Θεών» όπως το χαρακτήρισε και ο Όμηρος. Εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών και θεωρείται ύπο-αλλεργικό με λίγες θερμίδες. Περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, ενώ είναι πλούσιο σε χαλκό, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Τρώγοντας τουλάχιστον πέντε αχλάδια την εβδομάδα μπορούμε να προλάβουμε αρκετά προβλήματα στον οργανισμό μας, όπως στην κυκλοφορία του αίματος, στα μάτια, την επιδερμίδα και στο συκώτι.

Πηγή: iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *