Θέλετε να χάσετε λίπος από την κοιλιά; Αυτός ο ξηρός καρπός το μειώνει

ξηροί καρποί

Μπορεί και να σας… λύσει τα χέρια

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο καθώς είναι το σημείο που κάποιος μπορεί να γυμνάσει πιο δύσκολα.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν πως υπάρχει τρόπος να μειωθεί το λίπος στην κοιλιά με τη βοήθεια ενός… ξηρού καρπού.

Όπως ανέφερε η διαιτολόγος Elyse Homan, στο Κέντρο Ανθρώπινης Διατροφής της Cleveland Clinic, το λίπος στην κοιλιά μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες, όπως η ηλικία, η γενετική, ο ύπνος, η άσκηση και η διατροφή.

«Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που καίτε μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση λίπους», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια. Των τύπων τροφίμων που τρώμε και του επιπέδου δραστηριότητας.

«Δεδομένου ότι το σπλαχνικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι κάτι που μπορείτε να τσιμπήσετε, αλλά βρίσκεται βαθύτερα στο σώμα σας, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων» εξηγεί η διατροφολόγος Jackie Newgent και συγγραφέας του βιβλίου The Plant-Based Diabetes Cookbook.

Ευτυχώς, η απλή παράλειψη ορισμένων τροφών και η ενσωμάτωση άλλων μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε το λίπος της κοιλιάς μακριά.

Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που μειώνει το λίπος στην κοιλιά

Ο ξηρός καρπός για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς είναι τα αμύγδαλα. Σύμφωνα με τη Newgent, «τα αμύγδαλα είναι μια κορυφαία επιλογή, καθώς είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη πρωτεΐνη για σνακ». Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση λίγων αμυγδάλων την ημέρα στη θέση ενός σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να μειώσει σημαντικά το κοιλιακό λίπος.

Διαβάστε επίσης  Θέλετε να χάσετε βάρος; Σταματήστε να μετράτε θερμίδες

Ωστόσο, η Homan σας συμβουλεύει να τρώτε καθημερινά μία ποικιλία ξηρών καρπών, αφού ο καθένας προσφέρει διάφορα διατροφικά οφέλη. Σας προτείνει αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

Οι τροφές που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά

Υπάρχουν πολλές τροφές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη λίπους στην κοιλιά, αλλά οι χειρότεροι ένοχοι είναι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα και εκείνα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε εξευγενισμένους υδατάνθρακες, λέει η Newgent.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αmerican Journal of Preventative Medicine, οι ενήλικες που κατανάλωναν υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπερβολικό λίπος σε όλο το σώμα, αλλά κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Τα τρόφιμα αυτά ήταν ροφήματα και ποτά με ζάχαρη, συσκευασμένα σνακ, καραμέλες και δημητριακά με ζάχαρη.

Η Homan προσθέτει ότι και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά ευθύνονται για το λίπος στην κοιλιά.

Πηγή φωτό: Envato.com

Πηγή: newsbomb.gr