Το ρόφημα που καταπολέμα την γήρανση

Αντιγήρανση: Είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τη γήρανση, όμως σίγουρα μπορεί να την καθυστερήσει χρησιμοποιώντας υγιεινούς τρόπους, καταναλώνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα ή κάποιο ρόφημα.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο δρ. Courtney D’Angelo, υπάρχει ένα ρόφημα που ξεχωρίζει και αν το βάλετε στη ζωή σας θα επιβραδύνετε τη γήρανση. Αυτό είναι το πράσινο τσάι!

Όπως έχουν δείξει έρευνες, αυτό το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, στην μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και στη βελτίωση της γνωστικής υγείας. Και σαν να μην ήταν ήδη αρκετά εντυπωσιακή η λίστα με τα οφέλη του, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

“Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που περιλαμβάνουν την προώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος (πρόληψη ασθενειών), την μείωση της φλεγμονής και την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, κάτι που βοηθάει στο να δείχνει το δέρμα νεότερο”, λέει η δρ. D’Angelo.

Το πράσινο τσάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα τσάγια

Αυτό το τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα ενός συγκεκριμένου τύπου αντιοξειδωτικού που ονομάζεται πολυφαινόλες. Αυτές βρίσκονται σε πολλές διαφορετικές φυτικές ενώσεις και είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients, το πράσινο τσάι περιέχει το υψηλότερο επίπεδο πολυφαινολών από οποιοδήποτε άλλο τσάι, με περίπου το 30% του τσαγιού να προέρχεται από αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης.

Υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού;

Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη διαδικασία γήρανσης, αλλά η υπερβολή μπορεί πάντα να προκαλέσει προβλήματα. Η δρ. D’Angelo προειδοποιεί ότι “μην το παρακάνετε επειδή περιέχει καφεΐνη και η υπερβολική καφεΐνη έχει διάφορες αρνητικές παρενέργειες”.

Για παράδειγμα, εάν είστε επιρρεπείς στο άγχος, ή έχετε τρέμουλο, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τα σχετικά συμπτώματα, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατανάλωση καφεΐνης μέσω του πράσινου τσαγιού.

Ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει περίπου 96 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, ενώ ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει 28 χιλιοστόγραμμα. Εάν έχετε συνηθίσει να πίνετε καφέ, η καφεΐνη στο τσάι μπορεί να μην σας επηρεάσει τόσο πολύ.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *