Ξεφλουδίσετε γρήγορα και εύκολα το ακτινίδιο και το μάνγκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυσκοιλιότητα τροφές ακτινίδιο Βέροια ακτινίδια

Τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν πολλές θρεπτικές ουσίες

Το ακτινίδιο είναι ένα όξινο φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C. Είναι πυκνό σε θρεπτικές ουσίες και περιέχει λίγες θερμίδες.

Στα πιθανά οφέλη στην υγεία περιλαμβάνονται η υγιής υφή του δέρματος, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η πρόληψη της καρδιακής νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Το ακτινίδιο επίσης περιέχει βιταμίνη E, χαλκό, βιταμίνη K, χολίνη, μαγνήσιο και φώσφορο. Ασφαλώς είναι και ένα φρούτο πολύ καλό για την δυσκοιλιότητα.

Από την άλλη το μάνγκο περιέχει τόσο πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ώστε παρέχει σημαντικά οφέλη στην καρδιά, στο δέρμα, στα μάτια, στο πεπτικό και στο ανοσοποιητικό.

Επομένως, άνετα θα μπορούσε κάποιος να του προσδώσει τον τίτλο της υπερτροφής. Το μάνγκο περιέχει περισσότερες από 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται υψηλές δόσεις βιταμινών Α και C. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες λιπαρών, ενώ ανά ολόκληρο φρούτο παρέχει περίπου 210 θερμίδες.

Πώς όμως μπορούμε να καθαρίσουμε το μάνγκο και το ακτινίδιο;

Υπάρχει ένας εύκολος και διαφορετικός τρόπος για να ξεφλουδίσετε ένα ακτινίδιο ή ένα μάγνκο. Αρχικά αφού τα κόψετε στη μέση κάθετα, παίρνετε το μισό και το πιέζετε ώστε το εσωτερικό και το κέλυφος να έρθουν στο χείλος ενός ποτηριού. Όταν πιέζετε με αυτόν τον τρόπο, το ακτινίδιο ή το μάνγκο θα ξεφλουδιστεί εύκολα και το εσωτερικό τους θα πέσει στο ποτήρι.

Μπορείτε να δείτε πώς γίνεται στο βίντεο!

Πηγή: tospitiakimou.gr