Ακάρ: Νέες προκλήσεις προς την Αθήνα για το γεωτρύπανο Abdulhamid Han

Χουλουσί Ακάρ Τουρκία

«Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος»

Προκλητικός έναντι της Ελλάδας εμφανίστηκε σήμερα (23/8) ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προειδοποιώντας την Αθήνα να μην παρενοχλήσει το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han.

«Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος» δήλωσε ο Ακάρ. «Το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han συνεχίζει τις έρευνές του.

Η φρεγάτα Γκεντίζ το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλειά του. Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος. Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας, προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας τα δικά μας μέσα και τις δικές μας δυνατότητες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των F-16: «Η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στην Αμερική. Γίνονται συζητήσεις για την προμήθεια των αεροσκαφών. Συζητούνται τεχνικά θέματα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με θετικό πρόσημο», υποστήριξε.

Ο Ερντογάν

Διαβάστε επίσης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν τίθεται ζήτημα επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35

Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στο γεωτρύπανο Abdulhamid Han, λέγοντας: «Στις 8 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε το γεωτρύπανο Abdulhamid Han, το οποίο αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο», ενώ προανήγγειλε επίσκεψη σε τρεις βαλκανικές χώρες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.