Αντριου και Τρίσταν Τέιτ: Πως επικοινωνούσαν με ανήλικες μέσω Instagram (ΦΩΤΟ)

Αντριου και Τρίσταν Τέιτ

Υπήρχε μοτίβο στον τρόπο που τις προσέγγιζαν

Γνωστή σε όλο τον κόσμο είναι η σύλληψη των αδελφών Αντριου και Τρίσταν Τέιτ στη Ρουμανία, καθώς κατηγορούνται για sex trafficking.

Δύο κοπέλες που όταν προσεγγίστηκαν από τον Αντριου και τον Τρίσταν Τέιτ ήταν ανήλικες, περιέγραψαν τις μεθόδους των αδελφών όσων αφορά την επαφή με νεαρά κορίτσια.

Η Daria Gusa ήταν 16 ετών και πήγαινε ακόμα σχολείο, όταν, όπως λέει, έλαβε ένα ιδιωτικό μήνυμα στο Instagram από τον Άντριου Τέιτ, έναν influencer υψηλού προφίλ, σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερό της.

«Έγραφε απλώς ‘Ρουμανικό κορίτσι’ και έβαλε κάποια emoji για το φλερτ» είπε η Daria. «Ήμουν μπερδεμένη επειδή είχα μόνο 200 followers και ήταν ένας ιδιωτικός λογαριασμός».

Είναι η μία από τις δύο εφήβους που περιέγραψαν στο BBC πώς ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν τις προσέγγισαν στο διαδίκτυο, προφανώς χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη φόρμουλα.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθησαν στη Ρουμανία για sex trafficking ο Αντριου Τέιτ και ο αδελφός του

«Ήταν προφανές ότι ήμασταν κορίτσια γυμνασίου» είπε η Ντάρια. «Είχαμε το λύκειό μας στο βιογραφικό μας και τα πάντα. Νομίζω ότι απλά προσπαθούσε να βρει κορίτσια που ήταν όσο το δυνατόν πιο αθώα ή αφελή, κατά τη γνώμη μου».

Έδειξε ένα screenshot του μηνύματος, στο οποίο δεν απάντησε ποτέ. Αλλά λέει ότι κάποιες από τις φίλες της το έκαναν.

Άντριου και Τρίσταν Τέιτ

Η Daria, η οποία τώρα σπουδάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι κόρη ενός διακεκριμένου Ρουμάνου πολιτικού. Αισθάνεται ικανή να μιλήσει δημοσίως όταν άλλοι αρνούνται να μιλήσουν.

Οι αδελφοί Τέιτ βρίσκονται επί του παρόντος υπό 30ήμερη κράτηση στη Ρουμανία, ενώ η αστυνομία ερευνά τους ισχυρισμούς για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, τους οποίους και οι δύο άνδρες αρνούνται.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο Άντριου Τέιτ φαίνεται να δίνει οδηγίες σε άλλους για το πώς να προσεγγίζουν τις γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πως λειτουργούσε ο Αντριου Τέιτ

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου, αυτό που εγείρει ίντριγκα και τις εμπνέει να ανταποκριθούν είναι… τις ρωτάω πού βρίσκονται» λέει στην ηχογράφηση.

«Μερικές φορές για την ίντριγκα, βάζω ένα εντελώς άσκοπο emoji στο τέλος: κεράσια, ή ένα πορτοκάλι, ή μια φράουλα».

Από τότε που μοιράστηκε τις εμπειρίες της, η Daria λέει ότι πολλοί νεαροί άνδρες την έχουν κατηγορήσει ότι λέει ψέματα.

«Ακόμα και παιδιά που γνώριζα από το λύκειο με αποκαλούν ψεύτρα επειδή λέω ότι κάποτε έλαβα ένα μήνυμα από τον Άντριου Τέιτ» είπε. «Αλλά αυτοί δεν βρίσκουν τίποτα περίεργο για όλους τους άλλους ισχυρισμούς».

Τον βλέπουν σαν είδωλο

Λέει ότι πολλοί άνδρες της ηλικίας της έχουν ως είδωλο τον Άντριου Τέιτ, ο οποίος είναι 36 ετών.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε σε 20 χρόνια με δύο εκατομμύρια Άντριου Τέιτ γύρω μας» συνεχίζει.

Στη διαφήμιση των διαδικτυακών μαθημάτων του, στη χειραγώγηση και την εκμετάλλευση των γυναικών, ο Άντριου Τέιτ είπε:

«Διευθύνω ένα στούντιο web-cam για πάνω από μια δεκαετία… Πάνω από το 50% των υπαλλήλων μου ήταν στην πραγματικότητα οι τότε φίλες μου και, από όλες τις φίλες μου, ΚΑΜΙΑ δεν ήταν στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας ενηλίκων πριν με γνωρίσει».

Διαβάστε επίσης: Αντριου Τέιτ: «Μου αρέσει πολύ να σε βιάζω» είχε πει σε πρώην που τον κατήγγειλε για βιασμό

Ο ίδιος περιγράφει τη δουλειά του ως εξής: «Να γνωρίσω μια κοπέλα, να βγω μερικά ραντεβού, να κοιμηθώ μαζί της… να την κάνω να με ερωτευτεί, σε σημείο που να κάνει ό,τι της πω» συνεχίζει η διαφήμιση, «και μετά να την βάλω σε web-cam ώστε να γίνουμε πλούσιοι μαζί».

Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα έβγαινε ποτέ με γυναίκα άνω των 25 ετών.

Ο αδελφός

Η Gabriela (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) ήταν 17 ετών όταν επικοινώνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον αδελφό του Άντριου, τον Τρίσταν – αν και αργότερα προσποιήθηκε ότι ήταν 19 ετών.

Έδειξε το αρχικό του μήνυμα, το οποίο έγραφε: «Είσαι όμορφη».

Άντριου και Τρίσταν Τέιτ

«Ήξερα ότι χρησιμοποιούσε την ίδια προσέγγιση με άλλα κορίτσια» είπε. «Πάντα ξεκινάει τη συζήτηση με την ίδια ακριβώς ατάκα: «Είσαι όμορφη»».

Η Γκαμπριέλα είπε ότι μια φίλη της έλαβε ακριβώς το ίδιο αρχικό μήνυμα από τον Τρίσταν Τέιτ.

Στο βίντεό του στο διαδίκτυο, ο Άντριου Τέιτ λέει ότι η φράση «είσαι όμορφη» δεν είναι κακή για ξεκίνημα και συνεχίζει να περιγράφει αυτό αποκαλεί ως το «τέλειο παράδειγμα» μιας συνομιλίας.

Αφού διαπιστώσει πού βρίσκεται η γυναίκα, ο Τέιτ συμβουλεύει τους άνδρες να ρωτήσουν: «Γιατί δεν σε βλέπω ποτέ; Πού κρύβεσαι;».

«Το 99% από αυτές λένε ότι δεν κρύβονται» ισχυρίζεται στην ηχογράφηση.

Αυτό ακριβώς φαίνεται να συνέβη στην ανταλλαγή μηνυμάτων με την Gabriela.

Τα στιγμιότυπα οθόνης της υποτιθέμενης συνομιλίας της με τον Τρίσταν Τέιτ δείχνουν ότι το επόμενο μήνυμά του είναι ακριβώς όπως το περιγράφει ο Άντριου: «Νιώθω ότι σε έχω ξαναδεί κάπου στην πόλη. Είναι δυνατόν; Πού κρύβεσαι;»

«Είναι πιθανό» απαντά η Γκαμπριέλα. «Δεν κρύβομαι».

Την προσκάλεσε σε πάρτι

Η Gabriela λέει ότι την προσκάλεσε να βγουν βόλτα με το αυτοκίνητό του και να πάνε σε ένα πάρτι, αν και εκείνη αρνήθηκε.

Στιγμιότυπα από την ανταλλαγή τους δείχνουν ότι η συνομιλία έληξε απότομα αφού δημοσίευσε ένα βίντεο γι’ αυτόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σoβαροί άνθρωποι δεν θα θέλουν ποτέ να σου γράψουν τέτοια πράγματα. Απλά μια φιλική προειδοποίηση» αναφέρει ένα από τα τελευταία του μηνύματα.

Πηγή: in.gr