Απαγόρευση κυκλοφορίας από τον Τζόνσον στη Μεγάλη Βρετανία

Ευρώπη Μεγάλη Βρετανία κορονοϊός, κρούσματα, Μ. Βρετανία κορονοϊός

Ελαβε μέτρα ο πρωθυπουργός της χώρας

Μεγάλη Βρετανία: Αυστηρά μέτρα έλαβε σήμερα η Μεγάλη Βρετανία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βρετανία για τρεις εβδομάδες.

Στο διάγγελμά του, όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

Ψώνια.
Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.
Ιατρικές επισκέψεις.
Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.
Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς οι κάτοικοι στη Μεγάλη Βρετανία πήραν αψήφιστα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (23/3) και μολονότι υπήρξαν αμέτρητες συστάσεις προκειμένου οι πολίτες να μην μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να εργαστούν από το σπίτι, χιλιάδες Λονδρέζοι πήραν το μετρό για να κινηθούν στην πόλη. Από νωρίς το πρωί έγιναν viral στα social media, εικόνες με ανθρώπους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλον σε συρμούς του μετρό και του τρένου αλλά και στα λεωφορεία.

ΠΟΥ: «Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας»

Οτι «Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας» αναφέρει ο ΠΟΥ, παρότι η πορεία της επιταχύνεται.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας τις χώρες να περάσουν στην «επίθεση» εξετάζοντας όλα τα πιθανά κρούσματα και θέτοντας σε καραντίνα τις κοντινές επαφές όσων μολύνθηκαν.

«Περισσότερα από 300.000 κρούσματα του Covid-19 έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα», λέει ο ΠΟΥ. « Είναι σπαρακτικό.

Η πανδημία επιταχύνεται», αλλά «μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Πρόσθεσε πως κρούσματα του ιού έχουν πλέον καταγραφεί σε σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη.

Χρειάστηκαν 67 μέρες για να φτάσουν τα 100.000 κρούσματα, 11 μέρες για να φτάσουν τα 200.000 και μόλις τέσσερις μέρες για να φτάσουν τα 300.000, είπε.

«Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι θα κάνουμε.

Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα απλά παίζοντας άμυνα. Πρέπει επίσης να επιτεθείς», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

«Ζητώντας από τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και (καθιερώνοντας) άλλα μέτρα φυσικής απόστασης είναι ένας σημαντικός τρόπος για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού και να εξοικονομήσουμε χρόνο, αλλά αυτά είναι αμυντικά μέτρα που δεν θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε», είπε.

Τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ

«Για να νικήσουμε», τόνισε, «πρέπει να επιτεθούμε στον ιό με επιθετικές και στοχευμένες τακτικές.

Πρέπει να ελέγξουμε κάθε ύποπτο κρούσμα, να απομονώσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα και να παρακολουθούμε και να βάζουμε σε καραντίνα κάθε στενή επαφή».

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι ορισμένες χώρες έχουν δυσκολία στην εφαρμογή αυτών των «επιθετικών μέτρων» λόγω έλλειψης πόρων.

Καταδίκασε τη χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό πριν η επιστημονική κοινότητα συμφωνήσει για την αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων, προειδοποιώντας για «ψεύτικες ελπίδες» που μπορεί να προκαλέσει η χορήγησή τους.

«Μικρής κλίμακας και μη τυχαιοποιημένες μελέτες, βασισμένες στην παρατήρηση, δεν θα μας δώσουν τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε», προειδοποίησε ο Τέντρος.

«Η χορήγηση μη δοκιμασμένων φαρμάκων χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία θα μπορούσε να προκαλέσει ψεύτικες ελπίδες και ακόμη να επιφέρει περισσότερο κακό παρά καλό, προκαλώντας έλλειψη βασικών φαρμάκων για τη θεραπεία άλλων ασθενειών», επισήμανε.

Ο Τέντρος ζήτησε πολιτικές δεσμεύσεις ανακοινώνοντας πως θα μιλήσει στην σύνοδο κορυφής των G20 αυτή την εβδομάδα και θα τους ζητήσει να συνεργαστούν για να τονώσουν την παραγωγή προστατευτικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους στους τομείς υγείας.

Ο δρ. Μαρκ Ράιαν, επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης, ερωτηθείς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόνισε πως πιστεύει πως «πολύ σύντομα» θα ληφθεί μια απόφαση για το μέλλον αυτών.

«Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) δεν θα προχωρήσουν με τη διεξαγωγή των Αγώνων αν το θεωρήσουν επικίνδυνο για τους αθλητές και τους θεατές», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *