Μπάιντεν: Η ιστορία της γραβάτας με την ελληνική σημαία που φόρεσε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σάλος με την γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες που φορούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν, κατά την συνάντησή που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Όπως προέκυψε η συγκεκριμένη γραβάτα έχει «παρελθόν» που χρονολογείται από το 2016 όταν ο κ. Μπάιντεν είχε βρεθεί στην Ελλάδα ως αντιπρόεδρος, τότε, των ΗΠΑ.

Σε μια συνάντηση, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2016 στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τη λεζάντα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από τις φωτογραφίες της συνάντησης αυτής, «μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα.

Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης
Σύνοδος ΝΑΤΟ - Μητσοτάκης: "Οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Συμμαχία είναι μεγάλης διπλωματική σημασίας"

Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου».

Στην επίμαχη γραβάτα αναφέρθηκε και ο Τέρενς Κούικ σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέροντας ότι τότε ο Τζο Μπάιντεν του είχε προτείνει την ανταλλαγή γραβατών με τη φράση: «Do you trade your tie with mine?»

Πηγή: newsbomb.gr