Χάος στη Μαγιόρκα: Ντόπιοι ακτιβιστές κατέλαβαν παραλία και έδιωξαν τους τουρίστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαγιόρκα

«Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι»

Αναστάτωση επικράτησε σε δημοφιλή παραλία της Μαγιόρκα καθώς ντόπιοι ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τον υπερτουρισμό του νησιού έκαναν κατάληψη.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», περίπου 200 ακτιβιστές κατέλαβαν τη δημοφιλή παραλία Calo des Moro στη Μαγιόρκα, απαιτώντας από τους τουρίστες που έκαναν μπάνιο και ηλιοθεραπεία να την εγκαταλείψουν.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό «Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι» και φώναζαν στους τουρίστες να φύγουν από την παραλία.

Σε βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, κάτοικος της Μαγιόρκα ακούγεται να λέει ότι «οι τουρίστες έχουν καταλάβει την παραλία. Για μια μέρα, θα την απολαύσουμε» και καλεί τους παραθεριστές να την εγκαταλείψουν.

Οι διαδηλωτές χειροκροτούσαν και φώναζαν καθώς οι τουρίστες έφευγαν από την παραλία, μαζεύοντας τα πράγματά τους.

Η ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο – που κατατάσσεται στην 11η καλύτερη θέση στον κόσμο σε μεγάλη δημοσκόπηση.

Η παραλία Calο des Moro έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δύσβατο σημείο για να τραβήξουν μια φωτογραφία για το Instagram.

Πηγή φωτό: X (Dignitat Rebel)

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης  Η χρυσαφένια παραλία στη Χαλκιδική, με το «Μπαλκονάκι» και τα δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ drone & ΦΩΤΟ)