Χιλή: 1383 νέα κρούσματα και 119 θανάτους ανακοίνωσαν οι αρχές

Το υπουργείο Υγείας στη Χιλη ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 1.383 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 119 ασθενείς με την COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Χιλή έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 35.295 νεκρούς επί συνόλου 1.613.288 μολύνσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, διαπιστώνεται μείωση των επιπέδων των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων τις τελευταίες 51 ημέρες, κάτι που επέτρεψε τη σταδιακή άρση των lockdowns και την επανέναρξη δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία.

Τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 48% τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες. Ο δείκτης επίπτωσης (48 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους) συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους που έχουν καταγραφεί. Ο δείκτης θετικότητας έχει μειωθεί στο 1,97%.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: "Λάθος που σταμάτησε η κουβέντα για την υποχρεωτικότητα"

Πάνω από δώδεκα εκατομμύρια πολίτες, ή σχεδόν το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19. Η κυβέρνηση επιδιώκει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό 15,20 εκατομμύρια πολίτες, ή το 80% του συνολικού πληθυσμού, ώστε να επιτευχθεί η λεγόμενη συλλογική ανοσία, ή «ανοσία της αγέλης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *