Δημητρακόπουλος για Παντσέρι: «Κατηγόρησε ψευδώς την κ. Καϊλή μετά τη συμφωνία με τους Βέλγους»

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Δηλώσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην La Stampa έκανε για τον Αντόνιο Παντσέρι ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Δημητρακόπουλου, ο πρώην ευρωβουλευτής κατηγόρησε σίγουρα την Εύα Καϊλή μετά την συμφωνία με τους Βέλγους. «Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος […]

Δηλώσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην La Stampa έκανε για τον Αντόνιο Παντσέρι ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Δημητρακόπουλου, ο πρώην ευρωβουλευτής κατηγόρησε σίγουρα την Εύα Καϊλή μετά την συμφωνία με τους Βέλγους.

«Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλη», δήλωσε ο κύριος Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη La Stampa, πρόσθεσε: «Είναι ένα βελγικό νομικό παράδοξο, το ότι σε εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν, απονέμεται χάρη, ενώ όσοι μάχονται για την αθωότητά τους βρίσκονται στη φυλακή και υποσκάπτεται το τεκμήριο της αθωότητάς τους».

Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, γράφει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε πως η πελάτισσά του υπέστη «βασανιστήρια» στη φυλακή.

Δείτε επίσης: Δημητρακόπουλος: “Η Εύα Καϊλή δεν λέει πουθενά ότι έδωσε τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να την κρύψει”

Πρόσφατα ο δικηγόρος έδωσε την απάντηση της κ. Καϊλή σχετικά με το περιεχόμενο του εντάλματος σύλληψης των βελγικών αρχών σε βάρος της.

“Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22. Πουθενά δεν λέει ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε προγενέστερα των καταθέσεων -απολογίας , στις 9/12/22. Δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα”, τόνισε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε επίσης  Εύα Καϊλή: "Τον πρώτο καιρό σκέφτηκα να αυτοκτονήσω"

Στην συνέχεια πρόσθεσε: “Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα. Παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir. Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη”.