Δημοσίευμα – κόλαφος για τον Ερντογάν: «Καρκίνωμα, δικτάτορας και μοχθηρός κακοποιός»

Ερντογάν

Πρόκειται για άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας “Washington Examiner”

Κόλαφο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας που τον αποκαλεί «καρκίνωμα», «δικτάτορα», «σατανικό» ηγέτη και καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Πρόκειται για δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Examiner, που παίρνει τη σκυτάλη από το βρετανικό περιοδικό «Economist», το γερμανικό «Stern» και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, για να επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο.

«Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ Φρίντομ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας» αρχίζει το άρθρο του εβδομαδιαίου περιοδικού Washington Examiner.

To δημοσίευμα απευθύνεται στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ζητώντας τους, όπως αναφέρει και ο τίτλος να προστατέψουν τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ «από τον σατανικό Ερντογάν».

«Η μόνη προσβολή του Φρίντομ προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Φρίντομ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας».

«Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου παραπέμποντας σε άλλο προγενέστερο δημοσίευμα του συναδέλφου του Τομ Ρόγκαν το οποίο υποστήριζε ότι η ίδια η Τουρκία πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ».

«Η εξωφρενική επικήρυξη για το κεφάλι του άσου του ΝΒΑ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση» τονίζει το άρθρο και προσθέτει: «Μπορεί να είναι δικαιολογημένο αλλά όχι σοφό, να καταστήσουμε τον κύριο Φρίντομ το μοναδικό ζήτημα για την τιμωρία της Τουρκίας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει ότι επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Διαβάστε επίσης  ΗΠΑ: Επεσαν πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ντένβερ – Αναφορές για τραυματίες

Ο Μπάιντεν συνεχίζει «πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο. Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Φρίντομ είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα. Συνεπώς, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τοναξιοθρήνητα υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν την Freedom».

«Ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση. Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί την Ελευθερία από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί να βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο;», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: cnn.gr