Εκεχειρία τέλος στη Λωρίδα της Γάζας – Εκρήξεις και ρουκέτα στα βόρεια

πόλεμος στο Ισραήλ

Νέος εφιάλτης για όσους έχουν μείνει πίσω

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα βόρεια της Γάζας και η αναχαίτιση ρουκέτας από τον ισραηλινό στρατό, σημαίνουν και επίσημα το τέλος της εκεχειρίας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ ανέφερε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η επιτυχής αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου.

Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς Χαμάς μέχρι στιγμής, ούτε ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Καν, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή. Ο ισραηλινός στρατός, ανέφερε από την πλευρά του πως ήταν η δεύτερη, υπενθυμίζοντας πως άλλη μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί λίγη ώρα αφού άρχισε η παύση των εχθροπραξιών.

Όπως ανακοίνωσε, έχει ξεκινήσει ξανά τις επιχειρήσεις στις Λωρίδα της Γάζας.

Μαρτυρίες για μαχητικά drones στη Βόρεια Γάζα

Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσαν να πετούν μαχητικά και drones στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Shebab News Agency το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, έκανε λόγο μέσω Telegram για πυρά και εκρήξεις στον τομέα αυτό.

Ούτε τα μέρη, ούτε το Κατάρ, που μεσολαβεί ανάμεσά τους, ανακοίνωσαν παράταση της συμφωνίας. Τυπικά η ανακωχή τερματίστηκε στις 7.

Πηγή: newsit.gr