Εμβολιάζονται 140 άνθρωποι το λεπτό στην Μεγάλη Βρετανία

εμβόλιο, Johnson & Johnson

Ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει η πανδημία

Λόγω του ότι κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την Covid-19, το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει ότι μπορεί για να κατέχει μια θέση ανάμεσα στις χώρες που πρώτες εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους, εμβολιάζοντας 140 ανθρώπους το λεπτό.

Επειδή ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει η πανδημία και να γίνει επανεκκίνηση στην οικονομία είναι ο ταχύτερος εμβολιασμός των πολιτών, η Μεγάλη Βρετανία έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό 140 ανθρώπων το λεπτό σύμφωνα με τον υπουργό που είναι υπεύθυνος για την διάθεση του εμβολίου στη χώρα Νάντιμ Ζαχάουι.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου σε 3.857.266 ανθρώπους και την δεύτερη δόση σε 449.736.

“Πάει καλά, εμβολιάζουμε με την πρώτη ένεση κατά μέσον όρο 140 ανθρώπους το λεπτό, στην κυριολεξία. Αυτός είναι ο μέσος όρος, άρα κάποιες περιοχές τα πηγαίνουν και καλύτερα. Αυτό θα το δείτε να βελτιώνεται καθώς ανοίγουμε περισσότερα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού, 17 συνολικά αυτή την εβδομάδα και 50 ως το τέλος του μήνα”, δήλωσε ο Ζαχάουι στο Sky.

“Σήμερα σε κάποιες περιοχές όπου έχουν ήδη εμβολιάσει τους ανθρώπους άνω των 80 ετών, στέλνονται επιστολές στους άνω των 70 και σε αυτούς που είναι κλινικά εξαιρετικά ευάλωτοι”, συμπλήρωσε.

Ο εμβολιασμός σε 24ωρη βάση θα αρχίσει πιλοτικά στο Λονδίνο ως το τέλος του μήνα.

Διαβάστε επίσης
Βρετανία: Μαχαίρωσαν κυβερνητικό βουλευτή έξω από εκκλησία

Οι εργαζόμενοι σε σημαντικούς τομείς, όπως οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι σε καταστήματα, μπορεί να μεταφερθούν ψηλά στον κατάλογο των πολιτών για τον εμβολιασμό, μόλις λάβουν δόση του εμβολίου όλοι όσοι είναι άνω των 50 ετών.

Η Βρετανία χορηγεί την τρέχουσα περίοδο το εμβόλιο κατά της COVID-19 πρώτα στους πιο ευάλωτους, έχοντας ξεκινήσει με αυτούς που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας ή αυτούς που είναι άνω των 80 ετών.

Τα λόγια του υπουργού για την παραγωγή του εμβολίου

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι η διάθεση του εμβολίου περιορίζεται λόγω μιας “λίγο ακανόνιστης” παραγωγής του και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές της Pfizer στην παραγωγή του μπορεί να οδηγήσουν σε μια σύντομη διαταραχή του εφοδιασμού.

“Είναι λίγο ακανόνιστο. Αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις. Οποιαδήποτε καινούργια διαδικασία παρασκευής αντιμετωπίζει προκλήσεις στην αρχή, είναι ακανόνιστη, αρχίζει να σταθεροποιείται και να γίνεται καλύτερη εβδομάδα την εβδομάδα. Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι μια χημική ουσία αγγελιαφόρου RNA, μια δύσκολη χημική ουσία να παρασκευαστεί, που αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση, αλλά τα πάνε πραγματικά καλά, θέλουν να κάνουν περισσότερα και γι’ αυτό προβαίνουν σε αναδιαμόρφωση ώστε να αυξήσουν τον όγκο σε όλον τον κόσμο. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει τον εφοδιασμό, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας”, κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *