Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή στους αγωγούς Nord Stream

Τι υποπτεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση

Και τέταρτη διαρροή εντοπίστηκε στους αγωγούς Nord Stream, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον εφιάλτη με το φυσικό αέριο.

Λίγο αφού η Δανία εκτίμησε πως σχεδόν το μισό φυσικό αέριο από τον Nord Stream έχει διαρρεύσει και πως έως την Κυριακή ενδεχομένως οι αγωγοί να έχουν αδειάσει, ήρθε η είδηση ότι πριν από μερικές μέρες είχε εντοπιστεί και νέα διαρροή!

Την είδηση φέρνει στο φως η εφημερίδα Svenska Dagbladet, επικαλούμενη δηλώσεις του εκπροσώπου του λιμενικού της Σουηδίας. Σύμφωνα με αυτόν, πριν από μερικές μέρες είχε εντοπιστεί τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές.

«Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ. διαρροές) βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας», επεσήμανε η Τζένι Λάρσον.

Οι δύο άλλες εντοπίζονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.

Η ΕΕ υποπτεύεται ότι οι διαρροές οφείλονται σε δολιοφθορά στους υποθαλάσσιους αυτούς αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και έχει προειδοποιήσει ότι θα δώσει «σθεναρή» απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής.