Ερντογάν: «Δε θα επιτρέψουμε κανέναν σχεδιασμό χωρίς εμάς στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας»

Ερντογάν

Βγαίνει στη Μεσόγειο αύριο (9/8) το γεωτρύπανο Αμντούλ Χαμίτ Χαν

Δήλωση για το γεωτρύπανο Αμντούλ Χαμίτ Χαν που αύριο (9/8) θα βγει στη Μεσόγειο πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αύριο θα αποχαιρετήσουμε από το λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνας το νέο 4ο γεωτρύπανό μας με την ονομασία Αμντουλ Χαμίτ Χαν. Mέχρι σήμερα, στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, δεν επιτρέψαμε να πραγματοποιηθεί κανένας σχεδιασμός ή ενέργεια δίχως εμάς, και δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο και τις κατηγόρησε πως επιχείρησαν να στείλουν εννέα πλοία στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Μιλώντας σε Τούρκους διπλωμάτες, υποστήριξε ότι η Τουρκία μας εμπόδισε με μέτρα που έλαβε τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι.

«Ένας σημαντικός παράγοντας της πολιτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να στείλει 9 πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας. Αυτά τα εμποδίσαμε με τα μέτρα που πήραμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι και αύριο το πλοίο Αμντουλ Χαμιτ θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης
Ερντογάν: "Μπορεί να πούμε ναι στην Φινλανδία για το ΝΑΤΟ και όχι στην Σουηδία"