Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς – Δε θα μας σταματήσει από το να χτίσουμε μια ισχυρή Τουρκία»

Ερντογάν

Επιμένει πως η Ελλάδα προκαλεί τις εντάσεις

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ενώπιον του κόμματος του δήλωσε πως η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία.

Στο νέο παραλήρημά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει «ξένες δυνάμεις που πυροδοτούν εντάσεις στους Έλληνες πολιτικούς» και τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία ούτε οικονομικά ούτε στρατιωτικά ούτε πολιτικά».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επέδωσε διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» σε ελληνικά νησιά, ζητώντας από τη χώρα μας «να τερματίσει το καθεστώς παραβιάσεων» στο Αιγαίο, τραβώντας στα άκρα τις τουρκικές αιτιάσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Η Αθήνα απάντησε άμεσα στην Τουρκία, λέγοντας πως οι αιτιάσεις της Άγκυρας είναι αβάσιμες και τονίζει ότι η Τουρκία είναι η χώρα που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία.

Διαβάστε επίσης
Σταϊκούρας: "Το 2022 θα είναι χρονιά ιστορικού ρεκόρ για την Ελλάδα"

Την ίδια ώρα, στην ομιλία του ενώπιον του κόμματός του, ο Ερντογάν συνέχισε την εμπρηστική ρητορική, λέγοντας ότι «ενώ καταβάλλουμε ειλικρινείς προσπάθειες για να τερματίσουμε τις εντάσεις, η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της που “μυρίζει” προκλήσεις και προβοκάτσια».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσοι στρέφουν τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον μας, το κάνουν μόνο και μόνο για να αποτρέψουν το μεγάλο και ισχυρό πρόγραμμα της Τουρκίας, αποσπώντας την προσοχή της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε το παραλήρημά του, αναφέροντας ξανά την Τριπολιτσά.

«Οι Έλληνες πολιτικοί και όσοι χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι και σύντομα θα λογοδοτήσουν. Σύντομα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ερντογάν και έκανε ξανά λόγο για «σφαγή» στην Τριπολιτσά.

«Όσοι γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν το έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία».

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsit.gr